Frambozencake

“Een heerlijke cake voor bij het koffiemoment„

De frambozencake is een heerlijke cake voor bij het koffiemoment op de zondagmiddag. Je kan deze frambozencake ook in kleine cupcake vormpjes maken om ze zo te serveren als onderdeel van een high tea. De frambozencake is natuurlijk wel een typisch zomerse cake. Als je niet aan frambozen van kwaliteit kunt komen, kun je eventueel diepvries frambozen gebruiken (tip 1).
Dit heerlijk recept voor een luchtige frambozencake met sinaasappel (tip 2) is een echte aanrader om een keer te maken.

KlassiekDessert4 personen │ Koud

Benodigdheden

  • Bloem – 250 gr
  • Bakpoeder – 2 el
  • Boter – 125 gr
  • Frambozen – 125 gr (verse – tip 1)
  • Sinaasappelschil – 1 tl geraspte
  • Sinaasappel – 1/2
  • Kristalsuiker – 175 gr
  • Vanillesuiker – 1 zakje
  • Eieren – 2 st
Bereiding: /
Keukengerei
Mengkom; Handmixer; Garde; Bolzeef; Spatel; Bakvorm; Bakpapier; Wafelvork; Taartrooster

Voorbereidend werk

  • Doe de boter in een steelpannetje, laat het smelten op een zacht vuurtje (enkel smelten, niet laten bruisen of kleuren) en laat vervolgens afkoelen.
  • Was de citroen onder stromend water en rasp de schil van een halve bio-citroen met een rasp of zesteur.
    • Geen bio-citroen, neem dan een gewone citroen en schrob ze met een schuurborstel af onder stromend water.
  • Pers de halve sinaasappel uit met een citruspers en vang het sap op in een mengkommetje.

Bereiding

  • Klop boter, suiker, vanillesuiker luchtig met een mixer.
  • Wanneer het een bleek mengsel is geworden, voeg je de sinaasappelzeste en het -sap toe en roer onder ekaar.
  • Roer daarna een ei door het mengsel en voeg het tweede ei toe als het eerste ei geheel in het mengsel is opgenomen.
  • Zeef de bloem en bakpoeder boven de kom en spatel de bloem voorzichtig door het beslag.
  • Meng vervolgens de frambozen met een eetlepel bloem voorzichtig samen en doe dit bij het beslag. Ga dan voorzichtig met een spatel door het beslag, totdat alle frambozen onder het beslag zitten.
    • Doe dit wel voorzichtig zodat je frambozen mooi heel blijven!
  • Giet het mengsel in een bakvorm bekleed met bakpapier.
  • Bak de cake in een op 180°C voorverwarmde oven in 60 minuten gaar.
    • Steek er een satéprikker, breinaald of wafelvork in om te zien of de frambozencake gaar is. De prikker moet er dan schoon uitkomen. Wanneer de prikker plakt moet de frambozencake nog even verder garen.
  • Laat de cake na het bakken ongeveer 20 minuten in de vorm afkoelen, voordat je de cake uit de vorm stort op een taartrooster.

Serveren

  • Lekker om met wat rood fruit te serveren en wat half opgeslagen slagroom.

Tips

  1. Je kunt de cake bakken met verse vruchten, maar je kunt ook diepvriesvruchten gebruiken zodat je deze cake het hele jaar door kunt bereiden.
    1. Als je diepvriesfruit gebruikt, laat het dan eerst ontdooien en uitlekken in een zeef!
  2. Je kunt dit ook maken met citroenzeste en -sap.

Drankadvies

  • /

Ook interessant


Banana Cake

Hummingbird Cake

Pompoencake
white_background43 white_background43

Voel je vrij om te reageren op ieder gepost recept: heb je vragen, aan- of opmerkingen, tips of suggesties over het recept, laat het dan weten: aan KOOKRECEPTEN via mail of aan de lezers (men kan een reactie achter laten op ieder gepost recept of pagina).

KOKEN DOE JE OP GEVOELCopyright “KOOKRECEPTEN”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s