Oreo Chee­se­ca­ke Taart – No Bake!

“Oreo: Chocoladekoekjes met een zachte vulling„

Oreo is een merk van koekjes van de Amerikaanse firma Nabisco, dat voor het eerst op de markt kwam in 1912.Binnen de huidige receptuur, die werd geïntroduceerd in 1952, bestaat het koekje uit twee ronde chocoladekoekjes met daartussen een zachte, zoete, witte vulling (meestal aangeduid als cream of crème).
Naast de klassieke variant zijn inmiddels ook variaties hierop te verkrijgen, zoals Oreo-koekjes overgoten met melkchocolade of witte chocolade, versies met dubbele vulling, varianten met andere smaken en mini-Oreo’s.
De Oreo-koekjes hebben over de jaren een cultstatus bereikt. Er bestaan talloze recepten waarin ze voorkomen, zoals van milkshakes en taarten, en McDonald’s heeft eind 2009 een Oreo-McFlurry op de markt gebracht.
Deze oreo cheesecake taart is écht een ultieme guilty pleasure! Het zwarte cacaokoekje met vanillecrèmevulling ‘s Werelds nummer één-koekje.

KlassiekDessert6 à 8 personenUSAKoud

Benodigdheden

  • Oreo koekjes – 400 gr (tip 1)
  • Roomkaas – 400 gr (tip 2)
  • Slagroom – 350 ml
  • Witte chocolade – 250 gr
  • Bloemsuiker – 350 gr
  • Roomboter – 100 gr
Bereiding: /
Keukengerei
Springvorm (Ø 28 cm); Foodprocessor; Vijzel met stamper; Bakpapier; Roerlepel; Garde; Mengkommen; Snijplank; Keukenmes; Keukenmachine met een garde; Spatel;

Voorbereidend werk

  • Laat de boter op een zacht vuurtje smelten zonder het te laten bruisen (gewoon laten smelten).

Bereiding

  • Verdeel de oreo koekjes in drie (2 x 125 gr en 1 x 150). Draai de koekjes van 1 x 125 gr en 1 x 150 gr van elkaar los en schep de witte vanillecrèmevulling in een mengkom.
    1. Maal 150 gr losse cacaokoekjes heel fijn met een foodprocessor tot kruimels voor de bodem (of gebruik een vijzel en stamper).
    2. Leg 125 gr losse cacaokoekjes op een snijplank en hak ze in kleine stukjes (voor de vulling – 2). Doe de stukjes in een kommetje.
    3. Snij de resterende 125 gr oreokoekjes (voor de afwerking – 3) in twee of in vieren en doe ze in een tweede kommetje.
  • Voeg de fijn gemalen cacaokoekjes (voor de bodem) toe aan de gesmolten boter.
  • Roer met een roerlepel de koekkruimels goed door de gesmolten boter.
  • Bekleed de springvorm met bakpapier, zowel de onderkant als de zijkanten.
  • Schep de koekkruimels met boter in de springvorm en druk dit met de achterkant van een lepel stevig aan (zorg dat de laag koekkruimels overal even dik is).
  • Smelt de witte chocolade au bain marie of in de magnetron tot een gladde massa.
  • De slagroom stijfkloppen met 1 eetlepel bloemsuiker.
  • De roomkaas moet je met de resterende bloemsuiker luchtig kloppen in een keukenmachine met een garde.
  • Meng de vanillecrèmevulling van de oreo koekjes, de witte chocolade en de stukjes oreo koekjes (2) onder de luchtig opgeklopte roomkaas.
  • Meng de stijfgeklopte slagroom voorzichtig onder de roomkaas goed door elkaar met een spatel.
  • Bestrijk de bodem van de cheesecake nu met het roomkaas-mengsel.
  • Verdeel de oreo stukken (3) over de bovenkant van de cheesecake.
  • Plaats de taart gedurende 4 uur in de koelkast, zodat deze goed kan opstijven.
  • Verwijder de springvorm en zet de taart daarna op het tafel.

Serveren

  • Verdeel in 6 of 8 partjes en serveer.

Tips

  1. Je kan kiezen uit de Original, Mint, Chocolate crème, Peanutbutter, Double oreo crème …
  2. Kaastaart kan bereid worden met magere kaas zoals cottage cheese of ricotta of met volle kazen zoals roomkaas, plattekaas of mascarpone.

Drankadvies

Musictips

Oreo
door Iyanya
door R.Kelly

InfoEdge

Meer info over
Oreo.com (En)
Oreo (Wiki/NlWiki/En)

Ook interessant


Chocolate Chip Cookies

Pecan Pie

Lemon Meringue Pie
white_background43 white_background43

Voel je vrij om te reageren op ieder gepost recept: heb je vragen, aan- of opmerkingen, tips of suggesties over het recept, laat het dan weten: aan KOOKRECEPTEN via mail of aan de lezers (men kan een reactie achter laten op ieder gepost recept of pagina).

KOKEN DOE JE OP GEVOELCopyright “KOOKRECEPTEN”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s