Chocolade Glaze met Echte Chocolade

“Satijnzachte chocolade topping„

Een lekkere zachte chocolade topping die past op bijna elke cupcake! Gemaakt met echte chocolade.

KlassiekDessert sauzen12 cupcakesBelgiëWarm

Benodigdheden

  • Pure chocolade – 300 gr (in kleine stukjes – tip 1)
  • Slagroom – 2,5 dl (niet opgeklopt)
  • Vanille-extract – 1 tl
Bereiding: /
Keukengerei
Microgolfoven bestendige mengkom of Kookpot en Mengkom; Roerlepel; Spatel; Spuitzak

Bereiding

  • Chocolade smelten:
    • Smelt de chocolade op laag vermogen in de microgolfoven/magnetron. Verwarm de chocolade telkens maximaal 20 seconden en roer de chocolade tussendoor even goed door met een roerlepel. Dit neemt ongeveer 2 minuten in beslag en je bereikt een mooi resultaat.
    • Of smelt de chocolade in een kom boven een pan met heet water op middel hoog vuur (au-bain-marie). Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt en laat de chocolade zachtjes smelten. Roer tussentijds niet, wacht tot de chocolade helemaal is gesmolten.
  • Breng de slagroom in een steelpannetje rustig aan de kook.
  • Voeg de hete slagroom heel langzaam en beetje bij beetje bij de gesmolten chocolade.
  • Met een spatel roer je alles rustig door elkaar.
    • Neem de tijd om de slagroom rustig toe te voegen en te mengen met de chocolade, op deze manier ontstaat er een mooie emulsie.

Serveren

  • Als de topping redelijk is afgekoeld kan je de topping op de cupcakes aanbrengen met een spatel of een spuitzak.

Tips

  1. Pure chocolade met minimaal 70 % cacao/100 gr. Maar als je dit niet lust, kan je ook met minder cacao of zelfs melkchocolade.
  2. Wanneer je de topping wilt gebruiken om mooie chocolade swirls te maken op de cupcakes, laat dan de topping minimaal 2 uur afkoelen op kamertemperatuur. De topping kan je van te voren maken en in de koeling bewaren (je kunt het glazuur maximaal 3 dagen bewaren, afgedekt met plasticfolie). Laat de topping (wanneer je het wilt gebruiken) eerst op kamertemperatuur komen, dus haal op tijd uit de koeling!

Drankadvies

  • /

Boektips

Fabulous Chocolate Frosting!
door Gail Ellis

Ook interessant


Cream Cheese Frosting

Suikerglazuur

Vanillesaus
white_background43 white_background43

Voel je vrij om te reageren op ieder gepost recept: heb je vragen, aan- of opmerkingen, tips of suggesties over het recept, laat het dan weten: aan KOOKRECEPTEN via mail of aan de lezers (men kan een reactie achter laten op ieder gepost recept of pagina).

KOKEN DOE JE OP GEVOELCopyright “KOOKRECEPTEN”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s