Vanille Roomkaas Glazuur

“Afdeklaag en/of versiering bij gebak …„

dessert-sauzen43Dient als afdeklaag en/of versiering ter verfraaiing bij zoete gerechten zoals koekjes, cake, taart, gebak, muffins, cupcakes… wat natuurlijk ook de smaak beïnvloed. Voor hartige gerechten gebruikt men gelei als glazuur.
Men kan de frosting/topping/glazuur op verschillende manieren maken, zelfs met vruchtensappen.

KlassiekSauzenKoud

VANILLE CREAM CHEESE FROSTING Vanille roomkaas glazuur

Benodigdheden

  • Bloemsuiker – 250 gr
  • Roomkaas – 150 gr (zoals Philadelphia)
  • Echte boter –  75 gr (ongezouten – tip 2)
  • Vanille-extract – 0,5 à 1 tl (of -essence of -likeur – tip 1)
  • Voedselkleurstof (optioneel)
Bereiding: /
Keukengerei
Bolzeef; Mengkom;
Garde of Keukenrobot

Voorbereidend werk

  • Haal de roomkaas en boter op tijd uit de koelkast, zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.

Bereiding

  • Zeef de bloemsuiker.
  • Meng de zachte roomkaas en de boter met een garde of keukenrobot onder elkaar.
  • Voeg geleidelijk beetje bij beetje de bloemsuiker toe en roer het geheel op tot men een gladde massa bekomt (dikte van chocopasta – tip 2).
  • Voeg het vanille-extract en indien nodig het water en eventueel kleurstof toe en mix alles samen nog eens goed door, ongeveer 3 minuten tot je een romige, luchtige en gladde massa bekomt (dikte van chocopasta – tip 2 en 3).
    • Zorg dat alle klontjes er uit zijn!
  • De frosting/topping/glazuur is nu klaar voor gebruik (tip 4). Gebruik het steeds op kamertemperatuur.

Serveren

  • Enkel verwerken op afgekoelde koekjes, cake, taarten of gebakjes, daar anders het glazuur ervan afloopt.

Tips

  1. Essence en extract zijn niet hetzelfde. Extract wordt gemaakt van producten (zoals vanillestokjes) die dagenlang in een water/alcohol-oplossing trekken. Het product geeft zijn smaak af aan de oplossing, het extract. Essence is synthetisch en wordt industrieel gemaakt. Een essence heeft een minder sterke smaak dan een extract. Essences zijn ontstaan omdat de vraag naar een product groter was dan de ‘natuur’ aanbood en natuurlijk omdat extracten vrij duur zijn. Opgepast, er zijn veel kwaliteitsverschillen in extracten en essences.
  2. Om te zien of het glazuur stijf genoeg is, neem een vork trek er lijntjes in. Na enkele seconden moeten de lijntjes verdwijnen en het glazuur moet terug even worden:
    • Indien de lijntjes te vlug weggaan, voeg er dan een weinig suiker bij.
    • Indien ze te lang blijven, voeg er een weinig water/likeur bij.
  3. Het glazuur kan men kleuren met:
  4. De frosting/topping/glazuur kan je van te voren maken en in de koeling bewaren. Je kunt het glazuur maximaal 3 dagen bewaren. Dek de bovenkant van de glazuur af met een stuk plastic folie voordat het deksel erop gaat, en dit om uitdroging te voorkomen. Laat de topping (wanneer je het wilt gebruiken) eerst op kamertemperatuur komen, dus haal op tijd uit de koeling! Voor gebruik het glazuur even goed omroeren.

Boektips

Fabulous Chocolate Frosting!
door Gail Ellis

InfoEdge

Meer info over
xxx

Ook Interessant

dessert-sauzen43
Eiwitglazuur
Bloemsuiker_poedersuiker43
Waterglazuur
Eieren1-43
Banketbakkers room
white_background43 white_background43

Voel je vrij om te reageren op ieder gepost recept: heb je vragen, aan- of opmerkingen, tips of suggesties over het recept, laat het dan weten: aan KOOKRECEPTEN via mail of aan de lezers (men kan een reactie achter laten op ieder gepost recept of pagina).

KOKEN DOE JE OP GEVOELCopyright “KOOKRECEPTEN”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s