“Een slokje in de schaduw„
Verkoeling op een warme zomerdag? Serveer zelfgemaakte limonade. Een traktatie voor klein én groot!
Dranken │ 4 personen │ Koud | |
|
Bereiding: / Keukengerei Dunschiller, rasp of zesteur; Citruspers; Bolzeef; Karaf |
Voorbereidend werk
- Haal met een dunschiller de schil de citroen (of met een rasp of een zesteur) en pers de citroen vervolgens uit en vang het sap op in een kommetje.
- Schil de gember met een dunschiller of rasp het met een koffielepel (minder afval). Rasp vervolgens de gember met een rasp grof.
Bereiding
- Breng het water aan de kook met de gember, het citroensap en de zestes en laat 10 minuten trekken.
- Zeef dit mengsel met een bolzeef en voeg naar smaak honing toe.
- Laat het afkoelen en giet het over in een karaf.
- Zet het in de koelkast en laat het afgedekt met plasticfolie een uurtje trekken.
Serveren
- Serveer de gemberthee met ijsblokjes, schijfje citroen en blaadjes verse munt (tip 2)
Tips
- Geen bio citroen, neem dan een gewone citroen en was ze met een schuurborstel onder stromend water.
- Lege uitgespoelde bokaaltjes van groenten of confituur kunnen als drinkglas dienen. Maakt het iets speelser.
Drankadvies
- /
Ook interessant
![]() Rooibosthee met Kaneel en Sinaasappel |
![]() Avocado Smoothie |
![]() Kersenlimonade |
![]() |
![]() |
Voel je vrij om te reageren op ieder gepost recept: heb je vragen, aan- of opmerkingen, tips of suggesties over het recept, laat het dan weten: aan KOOKRECEPTEN via mail of aan de lezers (men kan een reactie achter laten op ieder gepost recept of pagina).