Chutneys En Chapatibrood

Culi roman

Titel

Chutneys En Chapatibrood
Auteur
S. Narayan
Onderwerp
Literaire romans
Genre
Roman
Oorspronkelijke titel
/
Oorspronkelijk jaar van uitgave
/
Nederlandse vertaling door
H. Nutbey
Verschijningsjaar
2003
Uitgever
Uitgeverij Arena
Type
/
Aantal pagina’s
253
Verfilmd
Neen
Boek bestellen bij*

* Naargelang de druk kan de voorkant afwijken van deze afbeelding, alsook het verschijningsjaar en/of uitgever. Sommige boeken zijn ook digitaal te verkrijgen via Bol.com

Het verhaal
In Chutneys en chapatibrood vertelt Shoba Narayan over haar kleurrijke jeugd in het zuiden van India, te midden van haar excentrieke familie en hun grote passie voor eten en koken. De rituelen waarmee bepaalde gerechten gepaard gaan staan centraal bij belangrijke gebeurtenissen in hun leven, zoals de choru unnal-ceremonie waarbij een kind in de tempel zijn eerste rijstmaaltijd krijgt, en de bijeenkomsten van vrouwelijke familieleden als een van hen zwanger is, om samen te eten, te roddelen en betel te kauwen.
Na haar uithuwelijking vertrekt Shoba naar de Verenigde Staten, waar de frequente en hilarische bezoeken van haar familie en schoonfamilie bij haar thuis in New York wederom de aanleiding vormen voor het bereiden van vele smakelijke gerechten. Elk verhaal wordt afgesloten met een bijbehorend recept voor een overheerlijk exotisch gerecht.
Shoba Narayan is journalist en schrijver. Eerder schreef ze voor onder meer Travel & Leisure, Gourmet, Food & Wine, The New York Times en Newsweek. Ze woont met haar man en twee kinderen in New York.
‘Een heerlijke, sprankelende, culturele en culinaire mix.’ Publishers Weekly
‘Shoba Narayan heeft die combinatie die je maar zo zelden vindt in de culinaire wereld: een uniek verhaal en het talent om het te vertellen.’ The New York Times

Boeken algemeen

Als je dit boek gelezen hebt mag je steeds een recensie schrijven, zoals over de inhoud, schrijfkunst, personages, diepgang, vorm, plus- en minpunten, enz …
Meer Culi Romans zijn te vinden op Culi Romans. Wat is of zijn jouw (top 3) favoriete Culi Romans?

Recensie
Passie voor eten en koken spreekt uit elke zin in deze familiegeschiedenis aan de hand van eenentwintig bekende Zuid-Indiase vegetarische gerechten. Narayan vlecht haar eigen leven vanaf geboorte, huwelijk en leven in New York rond feestelijke maaltijden. In plaats van een kleurrijke afbeelding hoort bij elk recept nu een vaak anekdotisch verhaal. De anonieme opsomming, eigen aan kookboeken wordt zo aangenaam doorbroken. Op openhartige, onthullende wijze schept ze een levendig beeld van zichzelf. Narayan’s enthousiasme voor lekker eten klinkt verfrissend. Ze schreef voor onder meer Travel & Leisure, Gourmet, Food & Wine. Paperback; vrij kleine druk.
Review door C.H. Gajadin

Copyright “KOOKRECEPTEN”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s