Monte Cristo Sandwich

“Dit is de Amerikaanse croque monsieur„

Anders dan de naam doet vermoeden is dit geen sandwich maar de Amerikaanse versie van de Franse croque-monsieur die je bakt zoals verloren brood.
De Monte Cristo is erg machtig en is een mix van het zoete wentelteefje en de hartige croque monsieur. De Monte Cristo Sandwich wordt daarom traditioneel royaal bestrooid met bloemsuiker en geserveerd met appelcompote, aardbeien- of bosvruchtenconfituur/jam (tip 3).

KlassiekLunch of Hartige snack4 personenUSAWarm

Benodigdheden

  • Wit brood – 8 sneden (van 1 à 2 cm dik)
  • Mosterd – 2 el
  • Mayonaise – 2 el (homemade)
  • Gekookte ham – 4 plakken (tip 1)
  • Emmentaler – 4 plakken (tip 2)
  • Eieren – 2 st
  • Melk – 1 dl
  • Kristalsuiker – 1 tl
  • Roomboter
  • Zwarte peper (versgemalen)
  • Zeezout
  • GARNERING
  • Bloemsuiker/poedersuiker
Bereiding: 10 m
Keukengerei
Grote platte schaal (waar een boterham in past); Garde;
Mengkom; Vork; Keukenmes;
Bakpan; Snijplank

Bereiding

  • Klop in een grote schaal de eieren los met de melk en breng het op smaak met een snuifje peper en zout (tip 3).
  • Meng in een kom de mayonaise en mosterd door elkaar met een vork (tip 4).
  • Bestrijk de helft van de boterhammen aan een kant met het mengsel van mayo en mosterd.
  • Leg een plak ham en een plak kaas op de helft van de sneden.
  • Dek af met de tweede snee brood.
  • Smelt een klont boter in een pan.
  • Haal de sandwich door het eiermengsel.
  • Bak de sandwich op een zacht vuur ongeveer 3 à 4 minuten per kant of tot beide kanten goudbruin en knapperig zijn.
    • Voeg een klontje boter toe als de boter dreigt te verbranden.

Serveren

  • Halveer de sandwich diagonaal en serveer warm.
  • Bestuif lichtjes met bloemsuiker en serveer met aardbei- of bosbessenconfituur/jam.
  • Ook lekker met coleslaw (maar dan zonder de bloemsuiker en confituur/jam).

Tips 

  1. Gekookte ham kan aangevuld of vervangen worden door 4 plakken kalkoen of kip.
  2. In plaats van emmentaler, kan je ook gruyere gebruiken, jonge dan wel belegen Gouda of kaas naar eigen voorkeur.
  3. Tweede soort beslag: Klop 1 ei los met 1 dl melk, 150 gr bloem, 1 tl bakpoeder, 1 el poedersuiker en snuifje zout totdat je een dik, glad beslag hebt. Dompel in dit beslag je sandwiches en bak ze goudbruin. Bestuif met poedersuiker en serveer met de aardbei- of bosbessenconfituur/jam.
  4. Je kunt het ook enkel met mosterd besmeren.

Drankadvies

  • /

Musictips

The Count of Monte Cristo
(13 video’s)

Filmtips

The Count of Monte Cristo
Trailer

InfoEdge

Meer info over
Monte Cristo Sandwich (Wiki/En)
Monte Cristo Sandwich History (En)

Variaties

* Monte Cristo Sandwich #1
2 sneetjes brood met ham en kaas (bovenstaand recept).
* Monte Cristo Sandwich #2
2 sneetjes brood met ham, kalkoen en kaas.
* Monte Cristo Sandwich #3
2 sneetjes brood met ham, kip en kaas.
* Monte Cristo Sandwich #4
3 sneetjes brood met ham, kalkoen (of kip), emmentaler en smeltkaas: dus een boterham, dan ham en smeltkaas, weer een boterham, kalkoen en emmentaler en eindigen met de laatste boterham.

Ook interessant


Wentelteefjes

Steak Sarnie

Club Sandwich
white_background43 white_background43

Voel je vrij om te reageren op ieder gepost recept: heb je vragen, aan- of opmerkingen, tips of suggesties over het recept, laat het dan weten: aan KOOKRECEPTEN via mail of aan de lezers (men kan een reactie achter laten op ieder gepost recept of pagina).

KOKEN DOE JE OP GEVOELCopyright “KOOKRECEPTEN”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s