Sea of Heartbreak

“Sea of Heartbreak is een krachtige cocktail„

“Sea of Heartbreak” is de signature cocktail van Bartender Hannah Van Ongevalle. Het is een krachtige cocktail op basis van Johnnie Walker Double Black & Talisker Storm.

KlassiekCocktail1 persoonKoud

Benodigdheden

Bereiding: 2 m
Keukengerei
Champagnecoupe;
Cocktailshaker;
Barzeef

Bereiding

  • Champagnecoupe koelen met ijs.
  • Vul een shaker met de whiskey’s, de gemberlikeur, de agavesiroop, de orange bitters en het vers citroensap.
  • Voeg ijsblokjes toe en shake krachtig.
  • Verwijder het ijs uit de coupe en straign de cocktail er in.

Serveren

  • Werk de cocktail af met een plakje gekonfijte gember en een citroenschil.

Tips

  1. Johnnie Walker Double Black is gebaseerd op de iconische smaken van Johnnie Walker Black Label en versterkt deze tot een blend van ongeziene intensiteit. Johnnie Walker Double Black wordt sterk beïnvloed door de krachtige whisky’s van de westkust en Islands. Drink hem best met water zodat de complexe lagen van smeulende specerijen en rook vrijkomen. Een indrukwekkende blend om te delen, bij elke gelegenheid.
  2. Talisker Storm is een vrij romige whisky en bevat aroma’s van banaan met hinten van citrusvruchten en witte peper. Op de mond is hij heerlijk vol van smaak met hinten van chilli peper en wat rokerigheid die ook terugkeren in de afdronk.
  3. Ben je gek op gember? Dan vind je gemberlikeur ongetwijfeld een genot. Hou je niet van gember? Ook dan kan gemberlikeur een aangename verrassing voor je zijn! Hij is heerlijk zoet en ongekend zacht. Voor de creatie van de A. v. Wees likeur haalt men gemberwortel en aan gember verwante evenwichtsherstellende planten over met brandewijn. De natte Hawaï wortel voert de boventoon in deze honingzoete gemberlikeur: een uitermate geurige, smaakvolle genieting.

Musictips

Sea of Heartbreak
door Don Gibson

InfoEdge

Meer info over
Sea of Heartbreak (song)

Ook interessant


Margarita

Dry Martini

Black Magic
white_background43 white_background43

Voel je vrij om te reageren op ieder gepost recept: heb je vragen, aan- of opmerkingen, tips of suggesties over het recept, laat het dan weten: aan KOOKRECEPTEN via mail of aan de lezers (men kan een reactie achter laten op ieder gepost recept of pagina).

KOKEN DOE JE OP GEVOELCopyright “KOOKRECEPTEN”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.