Poinsettia NA – Magnum

“Een Elegante NA Mousserende Cocktail, Maar Dan In Een Grote Hoeveelheid„

poinsettia-43Poinsettia is een elegante champagne cocktail, die de kleur heeft van een Poinsettia, beter bekent als kerstster of kerstroos. Het is de perfecte cocktail voor een ontbijt of brunch tijdens feestdagen, en zeker tijdens de kerstdagen. Elke keer een groot succes (voor een alcoholvrije versie, zie Variaties).
Wist je dat 12 december uitgeroepen is tot ‘Nationale Poinsettia dag’. In 1825 ontdekte Joel Poinsett bij het stadje Taxco als eerste een plant die later bekend werd als de kerstster. In het Engels is de plant sindsdien bekend als poinsettia. Poinsett overleed op 12 december (1851).

Wil je dit recept voor minder personen klaarmaken? Dat kan: 1 persoon

KlassiekCocktail8 personenKoud

Benodigdheden

  • Alcoholvrije mousserende wijn – 7,5 dl (gekoeld – tip 1 en 2)
  • Sinaasappelsiroop – 1,25 dl (gekoeld – tip 2)
  • Veenbessensap – 5 dl (cranberrysap, gekoeld – tip 2)
Bereiding: /
Keukengerei
Roerstaaf,
Glazen kan (1,5L);
Flute glazen

Voorbereidend werk

  • Plaats alles gedurende minimum 1 uur in de koelkast, ook de glazen kan en Flute glazen!

Bereiding

  • Giet het veenbessensap in een gekoelde kan.
  • Doe er de siroop bij.
  • Goed mengen met een lange roerstaaf of houten lepel.
  • Vul, juist voor serveren, de kan verder op met de mousserende wijn.

Serveren

  • Schenk in wijn- of flute glazen (tip 3).

Tips

  1. Alcoholvrije witte of rode mousserende wijn zoals Stassen ZERO, Kidibul, Edenvine, Vintense, Champomy Appel, Codorniu ZerO, Vini Vici, Henkell, Richard Juhlin, Morouj, Söhnlein Brillant, Carl Jung, Bosca Toselli, Weinkönig, Lussory Premium, Blue Nun Silver, Astoria, Raumland Traubensecco, Festillant, Faber, … -> TijdvoorAlcoholvrij.nl Je kunt ook Ginger Ale frisdrank gebruiken (van bijvoorbeeld Schweppes of Canada Dry).
  2. Daar we geen ijs gebruiken, moet je ervoor zorgen dat al de dranken, siroop en sap gekoeld zijn, alsook de Champagne glazen.
  3. Je kunt natuurlijk ook een kleine kan (1 L) nemen, het veenbessensap en likeur er in gieten en mengen. Vervolgens, in de keuken, dit mengsel verdelen over de glazen, de glazen daarna op de kersttafel zetten waar je gasten zitten, fles openen en glazen verder opvullen met de mousserende wijn.

Variaties

* Pionsettia
Vervang de alcoholvrije mousserende wijn door gewone mousserende wijn (zoals Champagne) en de siroop door sinaasappellikeur (zoals Cointreau).

iNFOeDGE

Meer info over
Kerstster of kerstroos (Wiki/Nl)
Joel Poinsett (Wiki/Nl)

Ook Interessant


Baby Bellini

Passionata

Virgin Mary
white_background43 white_background43

Voel je vrij om te reageren op ieder gepost recept: heb je vragen, aan- of opmerkingen, tips of suggesties over het recept, laat het dan weten: aan KOOKRECEPTEN via mail of aan de lezers (men kan een reactie achter laten op ieder gepost recept of pagina).

KOKEN DOE JE OP GEVOELCopyright “KOOKRECEPTEN”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s