Mimosa NA – Non Alcoholic

“Mimosa Cocktail Is Ook Bekend Als Buck’s Fizz„

mimosa_bloem43De alcoholische drank werd uitgevonden in 1921 door een McGarry, een barman die werkte bij Buck’s Club in Londen/Engeland. Wat later, in 1925, bereide iemand in het Hotel Ritz in Parijs/Frankrijk een cocktail gelijk aan Buck’s Fizz, maar ze garneerde het met een kers, en dit werd omgedoopt tot de Mimosa. De kleur van de cocktail lijkt op de kleur van de mimosa bloem, vandaar de naam ‘Mimosa’. Het is een zeer eenvoudige, maar heerlijke en klassieke cocktail voor een brunch. Je kunt dit recept een beetje variëren door een scheutje grenadine toe te voegen. Wat je ook beslist bij het mixen van deze bubbels, het zal zeker telkens een hit zijn.

Wil je dit recept voor meer personen klaarmaken?
Dat kan: 1 fles mousserende wijn (7,5 dl) of 8 personen

KlassiekCocktail1 persoonKoud

Benodigdheden

  • Alcoholvrije mousserende wijn – 9 cl (3 delen, gekoeld – tip 1 en 2)
  • Sinaasappelsap – 6 cl (2 delen, gekoeld – tip 2)
  • Maraschino kers – 1 st
  • Sinaasappelschijfje – 1 st (voor de garnering, optioneel – tip 2)
Bereiding: /
Keukengerei
Flute glazen

Voorbereiding

  • Plaats alles gedurende minimum 1 uur in de koelkast, ook de glazen kan en Flute glazen (tip 2)!

Bereiding

  • Giet het sap in het Champagne glas.
  • Vul verder op met de alcoholvrije mousserende wijn (tip 3) of andere NA mousserende wijn.

Serveren

  • Doe een maraschino kers bij in het glas en garneer met een schijfje sinaasappel.

Tips

  1. Alcoholvrije witte of gele mousserende wijn zoals Stassen ZERO, Kidibul, Edenvine, Vintense, Champomy Appel, Codorniu ZerO, Vini Vici, Henkell, Richard Juhlin, Morouj, Söhnlein Brillant, Carl Jung, Bosca Toselli, Weinkönig, Lussory Premium, Blue Nun Silver, Astoria, Raumland Traubensecco, Festillant, Faber, … -> TijdvoorAlcoholvrij.nl. Je kunt ook Ginger Ale frisdrank gebruiken (van bijvoorbeeld Schweppes of Canada Dry).
  2. Daar we geen ijs gebruiken, moet je ervoor zorgen dat al de dranken, sap en vruchten gekoeld zijn, alsook de Champagne glazen..
  3. Indien je de mimosa te zuur vindt, kun je iets minder sinaasappelsap gebruiken of bloemsuiker toevoegen naar eigen voorkeur.

iNFOeDGE

Meer info over
Buck’s Club (Wiki/EN)
Hotel Ritz (Wiki/EN)

Ook Interessant


Baby Bellini

Passionata

Virgin Mary
white_background43 white_background43

Voel je vrij om te reageren op ieder gepost recept: heb je vragen, aan- of opmerkingen, tips of suggesties over het recept, laat het dan weten: aan KOOKRECEPTEN via mail of aan de lezers (men kan een reactie achter laten op ieder gepost recept of pagina).

KOKEN DOE JE OP GEVOELCopyright “KOOKRECEPTEN”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.