French Coffee – Espresso Met Cointreau

“Koffie met sinaasappellikeur„

coffee-glas43French Coffee (Franse koffie) is sterke koffie op smaak gebracht met Cointreau, een sinaasappellikeur.
Cointreau (40% vol.) is een veelgebruikte drank in cocktails en bestaat al sinds 1849. De uitvinder van het drankje, Edward Cointreau zei zelf over zijn vondst: ‘I have searched passionately for the quintessential flavour of Cointreau; I wanted to combine crystal clear purity with the subtlety of tastes obtained from the perfect harmony of sweet and bitter orange peels.’ Dit leidde tot een geheel nieuwe drank die hij vervolgens nog meer onderscheidde door deze te verkopen in een originele vierkante fles met ronde hoeken.

KlassiekSpecial Coffee1 persoonFrankrijkWarm

Benodigdheden

  • Espresso – 1,5 dl (sterke koffie)
  • Cointreau – 5 cl (tip 1)
  • slagroom – 5 cl (half opgeklopt)
Bereiding: /
Keukengerei
Steelpannetje;
Hittebestendig glas;
Eetlepel

Bereiding

  • Warm de Cointreau op in en pannetje.
  • Vul een hittebestendig glas op met de sterke koffie en de opgewarmde likeur.
  • Naar smaak schep je 1 of meer scheppen bruine (basterd-) suiker in de koffie.
  • Roer tot de suiker is opgelost.
  • Giet voorzichtig met de bolle kant van een lepel de room bovenop de koffie (de room moet dus bovenop de koffie blijven liggen. Niet roeren!).

Serveren

  • Strooi eventueel wat cacaopoeder over de room en serveer.

Tips

  1. Cointreau (40% vol.) is een veelgebruikte drank in cocktails en bestaat al sinds 1849. De uitvinder van het drankje, Edward Cointreau zei zelf over zijn vondst: ‘I have searched passionately for the quintessential flavour of Cointreau; I wanted to combine crystal clear purity with the subtlety of tastes obtained from the perfect harmony of sweet and bitter orange peels.’ Dit leidde tot een geheel nieuwe drank die hij vervolgens nog meer onderscheidde door deze te verkopen in een originele vierkante fles met ronde hoeken.

Ook Interessant

coffee-glas43
Café Normand
mok-glas43
Café Francais
coffee-glas43
Café Liégeois
white_background43 white_background43

Voel je vrij om te reageren op ieder gepost recept: heb je vragen, aan- of opmerkingen, tips of suggesties over het recept, laat het dan weten: aan KOOKRECEPTEN via mail of aan de lezers (men kan een reactie achter laten op ieder gepost recept of pagina).

KOKEN DOE JE OP GEVOELCopyright “KOOKRECEPTEN”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.