Beerfest

Foodie film
Categorie
Volwassen
Titel
Beerfest
Regie
Jay Chandrasekhar
Speelduur
110 minuten
Genre
Komedie
Uitgebracht
2006
Land
USA / Australië
Originele taal
Engels
Cast
Jay Chandrasekhar, Kevin Heffernan, Steve Lemme, Paul Soter, Erik Stolhanske, e.a.
Trailer

Bestel de DVD* bij

* De voorkant van sommige DVD’s kunnen afwijken van deze afbeeldingen, alsook de datum van release. Sommige films zijn ook verkrijgbaar in Blu-ray via Bol.com.

Het verhaal
Twee Amerikaanse broers van Duitse komaf reizen naar Duitsland om hun grootvader te begraven. Ze maken er tevens het jaarlijkse bierfestijn, het ‘Oktoberfest’ in München, mee. De twee stuiten vervolgens op een eeuwenoud geheim gebruik dat het best valt te omschrijven als een ‘vechtsport’ onder de bierspelletjes.

DVD algemeen

Als je deze film hebt bekeken, mag je steeds een recensie plaatsen, zoals over de inhoud, filmkunst, personages, diepgang, vorm, plus- en minpunten, enz …
Meer Foodie Films zijn te vinden op Foodie Films. Wat is of zijn jouw (top 3) favoriete Foodie Films?

Recensie(s)
Biertje? Het Amerikaanse komedie-ensemble Broken Lizard leek de weg kwijt. Ze volgden hun succesvolle Super Troopers (2001) op met Club Dread (2004), een halfslachtige parodie op slasherfilms, en werkte in 2005 voor en achter de schermen mee aan het flauwe The Dukes of Hazzard. Maar nu zijn de mannen helemaal terug met het hilarische Beerfest, over een vijftal Amerikaanse dertigers die trainen voor een illegale bierdrinkwedstrijd in München.
Beefest is een glorieuze orgie van melige grappen over bier, seks, bier, homoseks, bejaardenseks, bier, seks met bratwurst, bier, seks met dikke negerinnen, bier, seks met kikkers en bier. Plat? Zeker, maar ook lekker brutaal en grillig. Voor de duur van de film maak je even deel uit van dat clubje mannen met hun heel eigen gevoel voor humor.
De film zal ongetwijfeld nog veel leuker zijn als je de talloze bierspelletjes in deze film daadwerkelijk ooit gespeeld hebt. Voor wie ze alsnog wil leren, is een featurette opgenomen in het bonusmenu, getiteld Beer 101, waarin de historie van bier en bierspellen uit de doeken wordt gedaan via rudimentaire, Monty Python-achtige animatiefilmpjes.
Het is verreweg het aardigste extraatje in het bonusmenu. Op de twee commentaartracks (waarom konden de vijf Lizards niet samen op één track?) bruisen de mannen niet bepaald van enthousiasme. Alsof het audiocommentaar op zaterdagochtend halfzeven werd opgenomen in plaats van, zeg, op vrijdagavond in een kroeg met een paar halve liters pils erbij. Dat ze in het echt kunnen drinken, blijkt wel uit Party Foul, een featurette waarin de Lizards op de set een bierwedstrijd winnen van het Duitse team.
© Copyright Preview Filmmagazine BV

Copyright “KOOKRECEPTEN”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.