Fruitpudding van Moe

“Een superlekkere fruitpudding!„

Een lekker, licht en gezond dessert dat niet alleen ideaal is in de zomer, maar ook de rest van het jaar, zolang men smaakvol seizoensfruit gebruikt. De naam ‘Fruitpudding van Moe’ komt van de moeder die deze pudding voor het eerst heeft bereidt, namelijk ‘Moe’ (haar bijnaam). Bedank Moe voor dit ongelooflijk nalatenschap, deze overheerlijke fruitpudding! Nogmaals bedank!
Wat verder ook geweten is, is dat het een eenvoudig te maken dessert is op basis van platte kaas en vanillepudding. Hoe licht dat je deze pudding wilt, hangt af van het percentage vet van de platte kaas, vanillepudding en yoghurt: vol, halfvol of mager. Wat niet geweten is, is hoe de pudding is ontstaan?

KlassiekDessert4 personenBelgië │ KoudLente en Zomer

Benodigdheden

  • Aardbeien – 500 gr (tip 1)
  • Vanillepudding – 250 ml (kant-en-klaar – tip 2)
  • Platte kaas – 250 ml (volle of halfvolle kwark)
  • Griekse yoghurt – 125 ml (volle of halfvolle – tip 3)
  • Citroensap (naar smaak, voor de frisse toets)
  • Ultra fijne suiker (naar smaak – tip 4)
Bereiding: 10 m +
1 à 2 uur in de koelkast

Keukengerei
Snijplank (groen); Keukenmes;
Vergiet; Mengkom; Garde
of Roerlepel

Voorbereidend werk

  • Zorg dat alle ingrediënten koud staan, behalve de suiker.
  • Verwijder het kroontje van de aardbeien, was ze onder stromend koud water en laat ze uitlekken in een vergiet.
  • Snij de aardbeien in twee of in vier, naargelang de grote van de aardbeien.

Bereiding

  • Giet de vanillepudding, platte kaas en Griekse yoghurt in een kom en roer alles door elkaar met een garde of roerlepel.
  • Doe er de aardbeien bij en meng ze voorzichtig onder de pudding.
  • Proef en voeg er eventueel naar smaak suiker bij.
  • Plaats in de koelkast gedurende 1 à 2 uur of tot de pudding koud is.

Serveren

  • Schep de pudding in kleine kommetjes en serveer.

Tips

  1. Gebruik steeds seizoensfruit. De aardbeien kunnen dus vervangen worden door eender welk (seizoens)fruit zoals appelen, peren, pruimen, bosbessen, frambozen, perziken, nectarines, braambessen, ananas, druiven … Geen seizoensfruit, neem dan fruit in blik zoals perziken, peren, druiven … of fruitcocktail (fruitmacedoine): in eigen nat of in siroop.
    • Het gewicht van de aardbeien is het nettogewicht, wat wil zeggen dat het kroontje en eventuele aantasting van bv rot verwijdert is.
  2. Je kunt natuurlijk ook zelf vanillepudding maken met het vanillepuddingpoeder van Imperial.
  3. De Griekse yoghurt kan je vervangen door gewone yoghurt.
  4. De suiker kan men eventueel ten dele of volledig vervangen door aardbeienconfituur/jam (al dan niet gemixt met een elektrische handmixer en door een bolzeef gehaalt, zodat je een fluweelzachte jam overhoudt) of door aardbeiensiroop.

Drankadvies

  • /

Ook interessant


Mousse de Maracujá

Crème Montenau

Messinaroom
white_background43 white_background43

Voel je vrij om te reageren op ieder gepost recept: heb je vragen, aan- of opmerkingen, tips of suggesties over het recept, laat het dan weten: aan KOOKRECEPTEN via mail of aan de lezers (men kan een reactie achter laten op ieder gepost recept of pagina).

KOKEN DOE JE OP GEVOELCopyright “KOOKRECEPTEN”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s