Veel vleesvervangers extreem ongezond

In veel groenteburgers en andere bereide vegetarische gerechten zitten dubbel zoveel calorieën als in een gewone kipfilet. Een groenteburger met zeewier of vegetarische kippennuggets. Kant-en-klare gerechten, te koop in elke supermarkt. Het zijn populaire alternatieven voor wie geen vlees wil eten. Maar ze zijn extreem ongezond.

Als we kijken naar honderd gram kip, dat is rond 120 calorieën. Dit product per honderd gram is al 250 calorieën. Dus uiteindelijk zou je 200 gram kip mogen eten voor 100 gram van dit product. En we sukkelen al met ons gewicht, dus dit moeten we echt gaan beperken.

Wie gezond vegetarisch wil eten moet aan de slag met basisproducten. Het probleem is dat je in de vegetarische afdeling van supermarkten vooral bereidingen vindt. Die zitten – net als bereidingen mét vlees – vol toegevoegde vetten, suiker en zout.

Als vegetariër zou je deze producten maar uitzonderlijk mogen gebruiken als je in tijdsnood zit. Dit kan je vlug bereiden. Als vegetariër moet je meer naar grondstoffen gaan en naar vleesvervangers. Echte vleesvervangers als peulvruchten, linzen, bonen, soja en quorn.

HLN

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.