Vier Valentijn! Of niet?

“Love is in the air!
Valentijnsdag is de dag der geliefden en wordt gevierd op 14 februari!„

valentijn600

Valentijn43Ze geven elkaar op die dag nog ietsje meer aandacht dan normaal en dit doen ze met cadeautjes, boeketje bloemen, knuffelbeertje, etentje, ballonvaart, een leuke uitstap, sauna voor z’n tweetjes, kadertje met hartjes met jouw foto of een foto waar jullie samen opstaan, …

Valentijnsdag is in Europa in korte tijd, sinds midden jaren 90, een groot commercieel succes geworden: cadeau-, boeken- en bloemenwinkels profiteren hier enorm van.

Vergeet men misschien de essentie van die dag en is het niet zozeer om hopen en dure cadeaus te kopen (om het melig te zeggen, liefde kan je niet kopen). Breng die dag eens gewoon met elkaar door, zet je liefde en genegenheid extra in de verf, geef eens een extra knuffeltje, geef elkaar die dag wat extra tijd, vul die dag ontspannend en niet gejaagd.

Ja, dit zou je elke dag moeten doen, maar met het hectisch leven van tegenwoordig, waar meestal beide partners gaan uit werken, is het niet slecht om toch één dag uit te kiezen voor je beiden en waar je dan ook iets ongelofelijkst speciaal van maakt.

Blijf thuis met Valentijn en maak het gezellig. Kaarslicht aansteken, romantische cd’tje opzetten en een flesje wijn kraken, hierdoor raak je alvast in een romantische stemming. Verwen je partner met een ontbijt aan bed, met leuke hapjes (als je niet zo goed kunt koken, mogelijkheden genoeg) of met een lekker dinertje, dat je natuurlijk thuis geeft en niet op restaurant. Eventueel nog een sensuele massage achteraf, laat je fantasie spreken! Het hoeft allemaal niet professioneel te zijn, maar gewoon uit liefde. Wees lief tegen elkaar, je grumpy_valentinegeliefde (of je elkaar pas kent of al 30 jaren samen bent) lief in de ogen kijken, elkaar lieve woordjes toe fluisteren en knuffeltjes geven, het doet wonderen… Laat deze dag eens alles aan de kant staan. Heb enkel aandacht voor je geliefde, je levenspartner. Maar moest het deze dag niet lukken zoek dan eventueel een alternatieve dag, het hoeft niet echt speciaal op die dag.

Valentijnsdag is ook één van de weinige feestdagen die heeft geleid tot juist het tegenovergestelde. Er is een enorme groep mensen die tegen Sint-Valentijn zijn en dit vieren met een anti-Valentijnsdag. Dat zijn vaak mensen die vinden dat Valentijnsdag te commercieel (maar wie zegt dat je deze trend moet volgen, het hoeft niet altijd geld te kosten) of te melig is (romantische zielen zullen dit tegen spreken), of zijn ze misschien gewoon verbitterd!
Hoe dan ook, oordeel zelf ‘of en hoe’ je deze dag invuld!

Gerechten die op ‘Valentijnsdag’ kunnen worden geserveerd.
Stel je eigen menu samen met dranken, voorgerechten, bijgerechten, hoofdgerechten en desserts. Of ga naar Suggestiemenu’s voor twee of Suggestiemenu’s voor Valentijn!
Voor nog meer leuke ideeën voor een geslaagd Valentijnsfeest, zie: Valentijn.2Link.be

valentijn600

Vier jij valentijn?
Of vind je (en/of je partner) al het gedoe commerciële onzin en je hier zeker en vast nooit aan mee zult doen!
(zelfs als je in de toekomst misschien een andere partner zou hebben en deze partner één en al Valentijn is)

Hoe ziet jou ideale Valentijnsdag eruit?
(als je hier wel aan mee doet!)
Een hapje eten, iets actief doen, wat gaan drinken, naar de bioscoop, een cadeautje, een verwennerij …?

Copyright “KOOKRECEPTEN”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s