Hot Fudge Sundae – Amerikaanse IJscoupe

“Lijkt op een Dame Blanche„

hot-fudge-sundaeEen sundae is een Amerikaans zoet ijsdessert dat bestaat uit één of meerdere bolletjes ijs en een saus of siroop, en eventuele toppings zoals slagroom, nootjes, hagelslag, Maraschino kers … nationalhotfudgesundaydayof wat ze in de Lage Landen een ijscoupe noemen.
Een Hot fudge sundae is een ijscoupe met vanilleroomijs, warme chocoladesaus, noten, slagroom en een gekonfijte kers erbovenop. Het lijkt dus een beetje op onze Dame Blanche.

KlassiekNagerecht4 personenUSAKoud

Benodigdheden

  • Vanilleroomijs – 8 bollen
  • Chocoladeroomijs – 4 bollen
  • Chocolade, donkere – 200 gr (in stukjes – tip 1 en 2)
  • Slagroom – 5 dl
  • Zeezout
  • Poedersuiker – 25 gr
  • Maraschino kers
  • Noten – 4 el (gehakt – zie tip 3)
Bereiding: 10 min
Keukengerei
Braadpan met dikke bodemGarde;
MengkomSpuitzak en Spuitmondjes

Bereiding

  • Voor de lekkerste chocoladesaus, doe de chocolade, 2,5 dl room en een snufje zout in een pan met dikke bodem (tip 4 en 5).
  • Zet de pan op een matig vuur en roer, voortdurend met een garde, net zo lang tot de chocolade gesmolten is en je een mooie gladde donkere warme saus hebt (niet laten koken, want de chocolade kan verbranden! – tip 6).
  • Klop de resterende slagroom met de poedersuiker op tot zachte pieken (zie Hoe slagroom zelf opkloppen).
  • Schep de slagroom in een spuitzak (al dan niet met een spuitmond).
  • Schep mooie bolletjes vanille- en chocoladeroomijs in dessertglazen.
  • Giet de warme chocoladesaus (tip 7) over de bolletjes en strooi hierover de nootjes.
  • Versier met een flink toefje slagroom en eindig bovenop de room met een Maraschino kers.

Serveren

  • Serveer direct en smullen maar!

Tips

  1. Hak de chocolade in kleine stukjes, hoe kleiner ze zijn des te sneller ze zullen smelten.
  2. Gebruik altijd pure bittere chocolade (minimum 70% cacao). Donkere chocolade bevat meer cacao, waardoor je chocolademelk veel meer smaak krijgt. Kies verder altijd voor chocolade van goede kwaliteit zoals Callebaut, Cote d’Or, Lindt, Swiss … Pure chocolade is ook het meest hittebestendig en zal dus minder snel verbranden. Witte– en melkchocolade verbranden snel en als je deze wilt gebruiken, doe je het smelten best au-bain-marie (warmwaterbadje) en zeker voortdurend onophoudelijk roeren.
  3. Noten naar voorkeur zoals pinda’s, hazel-, pistache-, wal- of cashewnoten.
  4. Gebruik een pan met dikke bodem, deze verspreid de warmte veel beter, waardoor de chocolade minder snel kan verbranden.
  5. De snufje zou geeft een extra kick aan de saus. Het klinkt misschien gek, maar gewoon doen!
  6. Je kunt ook de slagroom opwarmen in een pan tot ‘net onder’ het kookpunt, de pan dan vervolgens van het vuur nemen, de chocolade toevoegen en deze laten smelten in de warme room (zo kan je de chocolade niet verbranden).
  7. Geen tijd of geen zin, dan kan je altijd ‘Topping Dame Blanche’ nemen van Imperial. Je kunt deze topping zowel warm als koud serveren. Verwarm de Imperial topping in een pannetje en werk de ijscoupe verder af zoals in recept beschreven.

Drankadvies

  • /

Variaties

* Ice Cream Sundae
* Chocolate Peanut Butter Fudge Sundae
* Strawberry-Raspberry Sundae
* Popcorn Crunch Sundae
* Chocolate Chip Cookie Dough Hot Fudge Sundae
* fruit sundae
* enz …

Music

Sundae Love
door Ayuse Kozue

iNFOeDGE

Sundae (Wiki/En)
I Love Baking (Officiële site Imperial/Nl

Ook Interessant

bosbessen-muffin
Blueberry Muffins
eggcream
Chocolate Egg Cream
hoog-glas
Ice Cream Soda
white_background43 white_background43

Voel je vrij om te reageren op ieder gepost recept: heb je vragen, aan- of opmerkingen, tips of suggesties over het recept, laat het dan weten: aan KOOKRECEPTEN via mail of aan de lezers (men kan een reactie achter laten op ieder gepost recept of pagina).

KOKEN DOE JE OP GEVOELCopyright “KOOKRECEPTEN eenkwestievansmaak”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s