El Bulli: Cooking in Progress

El-Bulli-Cooking-in-ProgressFoodie Docu
Categorie
Docu
Titel
El Bulli: Cooking in Progress
Regie
Gereon Wetzel
Speelduur
108 minuten
Genre
Documentaire
Uitgebracht
2011
Land
Duitsland
Originele taal
Spaans
Cast
Ferran Adrià, Oriol Castro, Eduard Xatruch, Eugeni de Diego, Aitor Lozano, e.a.
Trailer
Bestel de DVD* bij

El-Bulli-Cooking-in-Progress1* De voorkant van sommige DVD’s kunnen afwijken van deze afbeeldingen, alsook de datum van release. Sommige films zijn ook verkrijgbaar in Blu-ray via Bol.com.

Het verhaal
Koken is kunst geworden bij het wereldberoemde Spaanse sterrenrestaurant El Bulli. Slechts zes maanden per jaar zijn de deuren geopend, de rest van de tijd wordt er door een select team van experts hard gewerkt aan een nieuw avant-gardistisch 30-gangenmenu. Vanaf de zijlijn kijken we mee hoe er wordt geëxperimenteerd met structuur, met geluid, met kleur en uiteindelijk ook met smaak. Koken met vloeibare stikstof, waar het restaurant vooral om bekend staat, blijkt slechts een van de vele onconventionele bereidingsmethoden. Eigenaar Ferran Adrià proeft mee met alles wat in het smaaklaboratorium wordt ontworpen en ontpopt zich als een gematigde Gordon Ramsey. De ideeën voor experimentele gerechten als Parmesan Crystal en Vanishing Ravioli, blijken soms per toeval te ontstaan. Waarom geen gerecht met ijsklontjes maken, dacht een van de koks toen hij tijdens een diner een ijsblokje uit zijn glas cola viste en tussen de jus op zijn bord legde. Of olie mengen met water, om zo een cocktail te maken die een heerlijk zacht laagje op je lippen achterlaat? Bij El Bulli gaat het erom dat je iets voelt, iets ervaart. In de woorden van topkok Adrià: “Hoe meer verwarring, hoe beter.”

DVD algemeen

Als je deze film hebt bekeken, mag je steeds een recensie plaatsen, zoals over de inhoud, filmkunst, personages, diepgang, vorm, plus- en minpunten, enz …
Meer Foodie Films zijn te vinden op Foodie Films. Wat is of zijn jouw (top 3) favoriete Foodie Films?

Copyright “KOOKRECEPTEN”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s