Killer At Large

killer-at-largeFoodie Docu
Categorie
Docu
Titel
Killer At Large
Regie
Steven Greenstreet
Speelduur
182 minuten
Genre
Documentaire
Uitgebracht
2008
Land
Verenigde Staten
Originele taal
Engels
Cast
Richard Atkinson, Denise Austin, Brooke Bates, Richard Berman, Shmuley Boteach, e.a.
Trailer
Bestel de DVD* bij

killer-at-large1* De voorkant van sommige DVD’s kunnen afwijken van deze afbeeldingen, alsook de datum van release. Sommige films zijn ook verkrijgbaar in Blu-ray via Bol.com.

Het verhaal
Obesitas (het hebben van ernstig overgewicht) heeft in de Verenigde Staten de jongste jaren epidemische proporties aangenomen. De ‘Centers for Disease Control’ (ziektecontrole) schatten dat er jaarlijks circa 110.000 mensen overlijden aan obesitas en 1/3 van alle kankerdoden er direct aan gerelateerd zijn. De voormalige chirurg Richard Carmona merkt op dat zwaarlijvigheid een meer dringende kwestie is dan terrorisme. Obesitas is een terreur van binnenin, het vernietigt onze maatschappij tenzij we er iets aan doen, wordt het iets waartegen het dilemma van 9/11 of elke andere terroristische aanslag een peuleschil zal zijn. Vanuit onze menselijke evolutie en onze veranderende omgeving moet het overheidsbeleid aangaande obesitas door onze regering aangepakt worden. ‘Killer at Large’ toont aan hoe weinig er gedaan wordt en nog belangrijker, wat er kan gedaan worden om het tij te doen keren. ‘Killer at Large’ verkent ook het menselijke aspect van het probleem; in delen van de film wordt een 12-jarig meisje gevolgd die een controversiële liposuctie krijgt om haar gewichtstoename te verminderen. Ook zien wij nog talrijke andere mensen die lijden aan obesitas, waaronder de filmmaker Neil LaBute.

DVD algemeen

Als je deze film hebt bekeken, mag je steeds een recensie plaatsen, zoals over de inhoud, filmkunst, personages, diepgang, vorm, plus- en minpunten, enz …
Meer Foodie Films zijn te vinden op Foodie Films. Wat is of zijn jouw (top 3) favoriete Foodie Films?

Copyright “KOOKRECEPTEN”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s