Pimm’s Cup – The Classic One

“Is één van de meest verfrissende cocktails„

Pimm's-kan-GlazenPimm’s werd voor het eerst geïntroduceerd in 1823 door James Pimm, een plattelandsjongen uit Kent die zijn eigen bar startte in London City, vlakbij de Bank of England. Pimm serveerde deze op gin gebaseerde likeur met kinine en een mix van geheime kruiden aan al zijn gasten. De ‘No. 1 Cub’ werd zo razend populair dat hij in 1851 deze drank verkocht aan andere bars en restaurants. In 1865 verkocht James Pimm zijn firma en de rechten van zijn naam. Er volgden nog verschillende versies op basis van Scotch whisky, brandy, rum, rye whisky en vodka, maar allemaal zonder veel succes. De No. 1 op basis van gin is nog steeds de meest begeerde. Het is sinds 1997 in handen van Diageo, een multinational op het gebied van bier, wijn en gedestilleerde dranken, met hoofdkwartier in Londen.
Deze cocktail is niet te zoet, niet te zwaar, verfrissend, kruidig, smaakt lekker af: de ideale dorstlesser op hete zomerse dagen. Het garnituur ‘komkommer’ is een absoluut essentieel ingrediënt in deze cocktail, de koolzuurhoudende heldere citroenlimonade kan vervangen worden door ginger ale, ginger beer of mousserende wijn.
Dit recept is voor één persoon, maar je kan het ook in grotere hoeveelheden maken (tip 5).

KlassiekCocktail1 persoonEngelandKoudZomer

Benodigdheden

  • Pimm’s N° 1 – 5 cl (1 deel)
  • Koolzuurhoudende heldere citroenlimonade – 15 à 20 cl (3 à 4 delen – tip 1)
  • Komkommer – 2 dunne schijfjes of reepjes
  • Sinaasappel – 1 partje of schijfje
  • Citroen – 1 partje of schijfje
  • Aardbei – een halve
  • Framboos – 1 st
  • Braambes – 1 st
  • Munt – 2 verse takjes
  • IJsblokjes
Bereiding: 5 min
Keukengerei
Barlepel met
gedraaide steel

Bereiding

  • Neem een longdrinkglas en vul dit met ijsblokjes.
  • Voeg de Pimm’s toe en doe er de stukjes fruit (tip 2) en de komkommer bij.
  • Giet langs een barlepel met gedraaide steel de koolzuurhoudende citroenlimonade (tip 3) langzaam tot aan de rand van het glas, zo vermijd je dat de cocktail gaat (over)bruisen.
  • Roer eventueel alles zachtjes door elkaar.

Serveren

  • Garneer met takjes munt en citroentwist en serveer (tip 4).
  • Parasolletjes en feestelijke rietjes zijn toegestaan.

Tips

  1. Als koolzuurhoudende heldere citroenlimonade wordt er meestal 7-Up of Sprite gebruikt, maar andere heldere citroenlimonades kunnen ook, zoals Crystal Clear Citroen, Spa Citron, Mountain Dew, VAL Bitter Lemon, Schweppes Indian Tonic, VAL Tonic … of heldere citroen-limoenlimonade.
  2. Mogelijk fruit dat je in deze cocktail kunt doen (buiten komkommer) zijn sinaasappel, ananas, citroen, limoen, appel, framboos, aardbei, braambes, meloen, kers en perzik.
  3. De heldere citroenlimonade kan vervangen worden door:
    • Ginger Ale (zoals Thomas Henry Ginger Ale, Fever Tree Ginger Ale, Royal Club Ginger Ale, Canada Dry Ginger Ale, Shweppes Ginger Ale …): zie Variaties.
    • Ginger Beer (zoals Thomas Henry Ginger Beer, Fever Tree Ginger Beer, Fentimans Ginger Beer, Crabbies Cloudy Ginger Beer, Old Jamaican Ginger Beer …): zie Variaties.
    • Mousserende wijn (zoals Champagne, Cava, Prosecco …): zie Variaties.
  4. Je kan het ook in grote hoeveelheden klaarmaken: schenk in een grote glazen kan, half gevuld met ijsblokjes, 2 dl Pimm’s N°1 en 6 à 8 dl koolzuurhoudende citroenlimonade. Voeg er stukken aardbei, sinaasappelschijfjes, muntblaadjes en dungesneden schijfjes komkommer aan toe. Laat een sinaasappelschijfjes en munttakje over de rand hangen.

Variaties

* Pimm’s Rangoon
vervang citroenlimonade door ginger ale
* Pimm’s Royal
vervang citroenlimonade door champagne
* Original Victorian Pimm’s
1 deel Pimm’s N° 1 en 2 delen citroen- of limoenlimonade, garneer met sinaasappel-, citroen- en komkommerschijfje en munt
* Classic Early 20th Century Pimm’s
1 deel Pimm’s N°1 en 3 delen heldere citroenlimonade, garneer met aardbei, sinaasappel- en komkommerschijfje en munt
* Garden Party of * Wedding Pimm’s
1 deel Pimm’s N°1, 2 delen heldere citroenlimonade en 1 deel Ginger Beer of Ginger Ale, garneer met aardbei, sinaasappel-, appel-, citroen- en komkommerschijfje en munt

iNFOeDGE

Meer info over
James Pimm (Wiki/En)
Diageo (Wiki/Nl)

Ook Interessant

kan43
Rebujito
agua-de-valencia
Agua de Valencia
kan43
Tinto de Verano
white_background43 white_background43

Voel je vrij om te reageren op ieder gepost recept: heb je vragen, aan- of opmerkingen, tips of suggesties over het recept, laat het dan weten: aan KOOKRECEPTEN via mail of aan de lezers (men kan een reactie achter laten op ieder gepost recept of pagina).

KOKEN DOE JE OP GEVOELCopyright “KOOKRECEPTEN”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s