E Numbers: An Edible Adventure

E-Numbers-An-Edible-Adventure-2010Foodie Docu
Categorie
Docu
Titel
E Numbers: An Edible Adventure
Regie
Toni Williamson en Sean Smith
Speelduur
3 x 49 minuten
Genre
Documentaire
Uitgebracht
2010
Land
Engeland
Originele taal
Engels
Cast
Stefan Gates, Andrea Sella, Ruth Goodman, Alice Pegg, e.a.
Trailer
Bestel de DVD* bij
E-Numbers-An-Edible-Adventure* De voorkant van sommige DVD’s kunnen afwijken van deze afbeeldingen, alsook de datum van release. Sommige films zijn ook verkrijgbaar in Blu-ray via Bol.com.

Documentairereeks (3 delige TV-serie) van Toni Williamson en Sean Smith waarin culinair auteur Stefan Gates opzoekt wat achter de mysterieuze benamingen (de fameuze E’s) van voedseladditieven schuilgaat.

Het verhaal
Deel 1: Stefan Gates begint zijn ontdekkingstocht bij de kleurstoffen, die ook de smaak van voeding beïnvloeden. Hij verneemt wat het verband is tussen de kleur van onze koekjes en snoepgoed enerzijds, en flamingo’s en insecten anderzijds. Sommige kleurstoffen hebben ook onverwachte bijwerkingen. Gates neemt ook smaakversterkers onder de loep. Zo ontdekt hij dat het eten van monosodiumglutamaat niet gevaarlijker is dan kaas of champignons. Met behulp van wat chemie tovert hij zelfs enkele verstokte groentenhaters om in spruitenfans.
Deel 2: Stefan Gates neemt de conserveermiddelen onder de loep (E200 – 252). Hij ontdekt een voedseladditief dat dodelijke bacteriën weghoudt van spek en vindt er nog een ander met explosieve neveneffecten. Verder onthult Gates een bewaarmiddel dat mensen vroeger absoluut nodig hadden, test hij enkele E-nummers op zijn eigen lichaam en gebruikt er ook om een cake mee te bakken.
Deel 3: Stefan Gates onderzoekt zoetmiddelen die suiker vervangen en de zogenaamde emulgatoren die ervoor zorgen dat de bestanddelen van ons voedsel goed samenhouden. Hij ontdekt een E-nummer dat het ijs uit ons roomijs houdt en eentje dat gemaakt is van zeewier en gebruikt wordt in cake. Stefan gaat ook onder de scanner om na te gaan hoe kunstmatig zoete E-nummers onze hersenen in het ootje nemen.

DVD algemeen

Als je deze film hebt bekeken, mag je steeds een recensie plaatsen, zoals over de inhoud, filmkunst, personages, diepgang, vorm, plus- en minpunten, enz …
Meer Foodie Films zijn te vinden op Foodie Films. Wat is of zijn jouw (top 3) favoriete Foodie Films?

Copyright “KOOKRECEPTEN”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.