Baby Bellini – Ook Perfect Voor De Zomer

“Een lichte en eenvoudige perzikmocktail„

witte-perzikDe originele Bellini cocktail is een mix van 3 delen Prosecco en 1 deel gepureerde witte perziken. Deze versie is de maagdelijke versie en wordt gemaakt met een alcoholvrije cider. Het heeft het gevoel van een echte champagne cocktail, heeft dezelfde geweldige smaak van het origineel, maar dan zonder de alcohol en kan dus zonder mate (maar met veel maten) gedronken worden.
Er is ook een alcoholische versie: de Bellini cocktail.

KlassiekCocktail 1 persoonKoudZomer

Benodigdheden

  • Alcoholvrije Appelcider – 15 cl (gekoeld)
  • Witte perziken (rijpe – tip 1)
  • Suikersiroop of suiker (optioneel – tip 2)
  • Framboos- of kersensiroop (optioneel – tip 3)
Bereiding: /
Keukengerei
Snijplank (groen);
Officemes; Barlepel;
BlenderRoerlepel;
Flute/Champagneglas of Longdrinkglas

Voorbereiding

  • Deze voorbereiding vind plaats tijdens de late zomer, wanneer de witte perziken op hun best zijn (lekker, rijp, sappig en zoet).
  • Verwijder de schil en de pit van de witte perziken en snijd het fruit in kleine stukjes: het aantal perziken beslis je zelf: eentje of meerdere, het is naargelang je eenmalig (dan wel één of meerdere cocktails gaat serveren) of je later (wanneer het seizoen van de perziken voorbij is) nog wilt genieten van deze cocktail.
  • Doe de perziken in een blender (tip 4) en mix tot je puree hebt. De perzikpuree is, ondanks het witte vlees van de perzik, enigszins roze gekleurd (of zou toch moeten).
  • Proef de puree en voeg er eventueel een beetje zoetstof (zoals suiker, suikersiroop of vruchtensiroop) bij, mocht de perzikpuree iets te zuur, wrang smaken.
  • Haal de puree eventueel door een bolzeef om een mooie gladde puree te bekomen, maar vind dit te omslachtig en de cocktail mag een beetje body hebben (optioneel).
  • Je kunt de puree direct gebruiken, of even in de koelkast plaatsen tot de puree koud is of invriezen voor later:
    • voor dit laatste doe je de puree in porties van 5 cl (of 1 deel, gebruik hiervoor ijsblokjesvormen) of in grotere hoeveelheden en plaats ze in de vriezer tot gebruik, zo heeft men buiten het seizoen ook een lekkere perzikpuree.

Bereiding

  • Alles moet heel goed gekoeld zijn, zelfs het glas. Plaats daarom een flute (champagneglas) of longdrinkglas minstens 15 minuten in de diepvriezer, zodat het glas goed gekoeld is en het drankje lekker koud blijft tijdens het opslurpen.
  • Neem 1 portie puree (ingeval het uit de vriezer komt, even laten ontdooien tot puree).
  • Doe de puree in het gekoeld glas en vul voorzichtig aan met 15 cl alcoholvrije appelcider (of 3 delen – tip 5).
  • Roer alles langzaam door elkaar (tip 6).
  • Als de perzikpuree en dusdanig de cocktail niet roze is gekleurd, meng er dan eventueel nog wat framboos- of kersensiroop onder, om zo de cocktail een mooie roze kleur te geven.

Serveren

  • Serveer meteen.
  • Zelfs met deze mocktail waan je, wanneer je je ogen sluit, in Venetië …

Tips

  1. Gebruik nooit of te nimmer gele perziken om een Bellini cocktail te maken! Maar ja, dit is een Baby Bellini en jij bent de barman, dus jij beslist! Neem vooral lekkere, rijpe, sappige en zoete perziken.
  2. Zoetstof:
  3. Frambozen- of kersensiroop van bv het merk Monin, Raak, Teisseire …
  4. Sommige zeggen dat het niet in een blender gepureerd mag worden, daar het fruit hierdoor smaakloos zou worden, maar gebruik een rasp of vijzel met stamper.
  5. Cider is qua uiterlijk het beste te vergelijken met mousserende wijn, maar heeft een eigen karakteristieke smaak. Alcoholvrije cider laat je daarbij nog eens feest te vieren zonder het hoofd te verliezen. Ook zijn er tegenwoordig alcoholvrije ciders met meer dan alleen maar appelsmaak, je kan daarom misschien eens een alcoholvrije cider met perziksmaak nemen, zoals Degré Zéro van Stassen.
  6. Men kan de puree ook eerst in een mixglas doen, vervolgens aanvullen met de cider, alles langzaam door elkaar roeren en met een barzeef in het champagneglas zeven. Maar vind dit te omslachtig, te pietluttig! Het is prima als de mocktail wat body heeft.

Variaties

* Frambozen Baby Bellini
vervang de perzikpuree door frambozenpuree en neem eventueel cider met frambozensmaak (van bv Apibul)
* Bosvruchten Baby Bellini
vervang de perzikpuree door een bosvruchtenpuree en neem eventueel cider met bosvruchtensmaak (van bv Stassen)
* Bosbessen Baby Bellini
vervang de perzikpuree door bosbessenpuree en neem eventueel cider met bosbessensmaak (van bv Apibul)
* Citroen Baby Bellini
vervang de perzikpuree door 1 el citroensorbet en neem eventueel cider met een vleugje citroen (van bv Apibul)
* … Baby Bellini

iNFOeDGE

Meer info over
Stassen (Degré Zéro – Officiële website)
Côteaux Nantais (Apibul – Officiële website)

Ook Interessant

longdrinks-43
Baby Piña Colada
pussyfoot43
Pussyfoot
longdrinks-43
Virgin Mojito
white_background43 white_background43

Voel je vrij om te reageren op ieder gepost recept: heb je vragen, aan- of opmerkingen, tips of suggesties over het recept, laat het dan weten: aan KOOKRECEPTEN via mail of aan de lezers (men kan een reactie achter laten op ieder gepost recept of pagina).

KOKEN DOE JE OP GEVOELCopyright “KOOKRECEPTEN”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s