The Silence Of The Lambs

The Silence Of The LambsFoodie Film
Categorie
Cru
Titel
The Silence Of The Lambs
Regie
Jonathan Demme
Speelduur
118 minuten
Genre
Thriller, Misdaad
Uitgebracht
1991
Land
Verenigde Staten
Originele taal
Engels
Cast
Jodie Foster, Anthony Hopkins, Scott Glenn, Anthony Heald, Ted Levine, e.a.
Trailer
Bestel de DVD* bij

silence-of-the-lambs* De voorkant van sommige DVD’s kunnen afwijken van deze afbeeldingen, alsook de datum van release. Sommige films zijn ook verkrijgbaar in Blu-ray via Bol.com.

Het verhaal
Een massamoordenaar is voortvluchtig. De Psychopatische serie moordenaar ‘Buffalo Bill’ maakt zijn slachtoffers onder grote vrouwen en vilt ze daarna. FBI-agent jack Crawford (Scott Glenn) schakelt de jonge studente Clarice Starling (Jodie Foster) in, om deze maniak te vinden. Hiervoor heeft zij de hulp nodig van Dr. Hannibal Lector (Anthony Hopkins), die beter bekend staat als Hannibal the Cannibal omdat hij zijn slachtoffers opat. Clarice ontdekt een pop van een doodsvlinder in de keel van Buffalo’s slachtoffers. Dr. Hannibal geeft haar stukje bij beetje de gegevens om dit raadsel op te lossen en om achter de verblijfplaats van ‘Buffalo Bill’ te komen.

DVD algemeen

Als je deze film hebt bekeken, mag je steeds een recensie plaatsen, zoals over de inhoud, filmkunst, personages, diepgang, vorm, plus- en minpunten, enz …
Meer Foodie Films zijn te vinden op Foodie Films. Wat is of zijn jouw (top 3) favoriete Foodie Films?

Recensie
Er zijn van die films die bijna niemand slecht kan vinden, omdat alles gewoon goed is: perfect acteerspel, oplopende spanning, een ingenieus plot en een bloedstollend eind, en dit alles onder een superstrakke regie. Silence of the Lambs is er zo één: een superspannende thriller met een intelligent verhaal.
Een massamoordenaar is voortvluchtig. De psychopathische serie moordenaar “Buffalo Bill” maakt zijn slachtoffers onder jonge, blonde vrouwen om ze vervolgens van hun huid te ontdoen. De dochter van een rijke senator is door Buffalo Bill ontvoerd. De FBI schakelt de jonge studente Clarice Starling (Jodie Foster) in om deze maniak te vinden. Hiervoor heeft zij de hulp nodig van de briljante Dr. Hannibal Lecter (Anthony Hopkins), die beter bekend staat als Hannibal the Cannibal omdat hij zijn slachtoffers letterlijk ‘rauw lust’.
Vanuit zijn zwaar bewaakte cel speelt de gewiekste Lecter een vreemd spelletje met Clarice, waardoor een curieuze relatie ontstaat tussen agent en psychopaat. Stukje bij beetje geeft hij haar de informatie om dit raadsel op te lossen, maar alleen als zij ook informatie geeft over haar angsten en herinneringen. Hoe meer zij van zichzelf blootgeeft, des te meer weet zij achter de verblijfplaats van “Buffalo Bill” te komen… De klok tikt ondertussen voor het ontvoerde meisje dat in de put zit opgesloten. Dan slaagt Lecter er tijdens een overbrenging naar een andere gevangenis in om te ontsnappen…
Bron: Preview(c)

Copyright “KOOKRECEPTEN”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.