Chocolate Egg Cream – Bruisende Chocolade Lekkernij

“Een verfrissende lichte drank„

eggcreamEgg cream of egg cream soda is een soort bruisende chocolademelk, die in het New Yorkse Brooklyn in de late 19e eeuw zou zijn ontstaan, uitgevonden door de joodse snoepwinkel eigenaar Louis Auster. Hoewel de naam “Egg Cream” anders doet vermoeden bevat het noch eieren noch room, maar chocoladesaus, volle melk en bruiswater. Vanwaar de naam dan ‘egg cream’ of ‘ei room’ is niet echt te achterhalen. Egg cream soda wordt wel beschreven als een “poor man’s ice cream soda” of “arme man’s ijsroom soda“.
Dit is het recept van de meest favoriete egg cream, namelijk chocolate egg cream.

KlassiekKoude Drank1 persoonUSAKoudZomer

Benodigdheden

  • Chocoladesiroop – 3 el (tip 1)
  • Melk, volle – 1/2 dl (koud)
  • Bruisend water – 2 dl (koud – tip 2)
Bereiding: /
Keukengerei
Hoog glasBarlepel

Bereiding

  • Plaats een hoog glas (340ml) minstens 15 minuten in de diepvriezer, zodat het glas goed gekoeld is en het drankje lekker koud blijft tijdens het opslurpen.
  • Doe de melk en de chocoladesiroop in het gekoeld glas.
  • Roer chocoladesaus en melk door elkaar tot alles vermengd is.
  • Vul vervolgens 1/3 van het glas op met bruisend water en roer alles nog eens op: het geheel zal beginnen te schuimen.
  • Vul terwijl je voorzichtig verder roert het glas verder aan met bruiswater tot de schuimlaag gelijk of ietsje boven de rand uitkomt (zie bovenstaande afbeelding, klik erop voor vergroting).
  • Je hebt nu een chocoladekleurig drankje met een romige witte schuimkraag.

Serveren

  • Serveer meteen met een rietje. Aaaaaaah

Tips

  1. Volgens de Egg Cream kenners moet de siroop ‘Fox’s U-bet chocolate syrup‘ zijn, maar deze ga je echter niet vinden in onze regio’s, kies daarom je favoriete siroop, zoals Imperial chocoladesaus.
  2. Bruisend water (ook gekend als bruiswater, sodawater, clubsoda, sparkling water, seltzer water, koolzuurhoudend water) zoals Spa Rood, Chaudfontaine Rood, Ordal Rood, Apollinaris, Badoit, Tönissteiner Sprudel, Perrier …

Variaties

* Vanilla Egg Cream
bovenstaand recept, maar vervang chocoladesiroop door vanille siroop

Music

Egg Cream
door Lou Reed

iNFOeDGE

Meer info over
Fox’s U-bet chocolate syrup (Wiki/EnOfficiële website)
Egg Cream historie (En)

Ook Interessant

hoog-glas
Ice Cream Soda
hoog-glas
Café Glacé
hoog-glas
IJskoffie
white_background43 white_background43

Voel je vrij om te reageren op ieder gepost recept: heb je vragen, aan- of opmerkingen, tips of suggesties over het recept, laat het dan weten: aan KOOKRECEPTEN via mail of aan de lezers (men kan een reactie achter laten op ieder gepost recept of pagina).

KOKEN DOE JE OP GEVOELCopyright “KOOKRECEPTEN”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.