Fa Yeung Nin Wa

in_the_mood_for_loverFoodie Film
Categorie
Volwassenen
Titel
Fa Yeung Nin Wa
Alternatieve titels
In the Mood for Love
Regie
Kar Wai Wong
Speelduur
97 minuten
Genre
Drama, Romantiek
Uitgebracht
2000
Land
Hongkong, Frankrijk
Originele taal
Kantonees
Cast
Tony Leung Chiu Wai, Maggie Cheung, Ping Lam Siu, Kelly Lai Chen, Tony Leung Chiu-Wai, e.a.
Trailer
Bestel de DVD* bij

in-the-mood-for-love* De voorkant van sommige DVD’s kunnen afwijken van deze afbeeldingen, alsook de datum van release. Sommige films zijn ook verkrijgbaar in Blu-ray via Bol.com.

Het verhaal
Wanneer Meneer Chow en zijn vrouw verhuizen naar een nieuw appartementencomplex, komt hij in contact met zijn buurvrouw, mevrouw Chan. Uit eenzaamheid zoeken Chow en Chan elkaars gezelschap op. Op een dag komen ze er achter dat hun partners een verhouding met elkaar hebben. Hun vriendschap wordt hechter door de gedeelde wraakgevoelens en groeit langzaam uit tot liefde. Nu staan ze voor de keuze: doorgaan met hun relatie of terug keren naar hun overspel plegende partners.

DVD algemeen

Als je deze film hebt bekeken, mag je steeds een recensie plaatsen, zoals over de inhoud, filmkunst, personages, diepgang, vorm, plus- en minpunten, enz …
Meer Foodie Films zijn te vinden op Foodie Films. Wat is of zijn jouw (top 3) favoriete Foodie Films?

Recensie
Ware perfectie is binnen de cinema natuurlijk onmogelijk. De ene kijker is nou eenmaal de andere niet. Maar met In the Mood for Love is toch een aardige poging gedaan.
Hongkong, 1962. De heer Chow, een journalist van een regionaal dagblad heeft besloten om te verhuizen. Met zijn kleine inkomen vestigt hij zich in een druk bewoond appartementenblok. Zijn nieuwe buurvrouw Chan Li-Zhen is ook een prille bewoonster in de flat. Hun huwelijken zijn in allebei de gevallen verzonken in oppervlakkige relaties, waardoor zij een gemeenschappelijk soort eenzaamheid delen. Langzaam groeit er een bijzondere band tussen Chow en Chan, zonder dat er daadwerkelijk van iets intiems sprake is. Geen zinloze dialogen, geen onverwachte bewegingen; de film glijdt als het ware voort en wij kijken toe. Proeven zonder eten, voelen maar niet aanraken. Hoewel dit verhaal feitelijk niet veel om handen heeft, is In the Mood for Love een pracht van een film.
© Copyright Preview Filmmagazine BV

Copyright “KOOKRECEPTEN”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s