How To Cook Your Life

how-to-cook-your-lifeFoodie Docu
Categorie
Docu
Titel
How To Cook Your Life
Regie
Doris Dörrie
Speelduur
100 minuten
Genre
Documentaire
Uitgebracht
2008
Land
Duitsland
Originele taal
Duits
Verteller(s)
Edward Espe Brown
Trailer
Bestel de DVD* bij

How-To-Cook-Your-Life* De voorkant van sommige DVD’s kunnen afwijken van deze afbeeldingen, alsook de datum van release. Sommige films zijn ook verkrijgbaar in Blu-ray via Bol.com.

Zen en de kunst van koken. Een bijzondere documentaire over de kunst van het koken én de kunst je leven te koken, zonder dat het verbrandt, overkookt of te zout smaakt.

Het verhaal
How to Cook Your Life is geïnspireerd op Zen Meester Dogen’s boek Instructies van de Chefkok, waarin het koken wordt gebruikt als een metafoor voor het ontwikkelen van onze spiritualiteit. Of, zoals regisseur Dörrie het zegt: “De manier waarop een persoon omgaat met de ingrediënten voor een maaltijd, zegt veel over die persoon.” How to Cook Your Life leert ons dat het mogelijk is Boeddha te ontdekken in de eenvoudigste kookhandelingen, zoals in het wassen van rijst of het kneden van deeg. Zo ontstaat er een reflectie over ons eigen gedrag en de manier waarop wij ons verhouden tot de wereld. Meesterkok Edward Espe Brown wordt gevolgd bij lezingen, in de keuken en bij kookcursussen. Naast kok is Brown filosoof en Zen-leermeester, maar ook schrijver van de Tassajara kookboeken. Doris Dörrie is bekend van haar prijswinnende film Bin Ich Schönn en de voor de Gouden Beer genomineerde Cherry Blossoms (Kirschblüten – Hanami).

DVD algemeen

Als je deze docu hebt bekeken, mag je steeds een recensie plaatsen, zoals over de inhoud, filmkunst, personages, diepgang, vorm, plus- en minpunten, enz …
Meer Foodie Docu’s zijn te vinden op Foodie Films. Wat is of zijn jouw (top 3) favoriete Foodie Films?

Copyright “KOOKRECEPTEN”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.