Delicious Sour – De Naam Zegt Toch Alles?

“Een Cocktail Met Een Geweldige Appelsmaak„

sour43Sommige sours zijn zeer gekende lekkere cocktails met een zuurtegraad zonder het misschien zelf te weten, zoals Margaritas, Daiquiri, Caipirinha, Mojito, Cuba Libre … Maar met een sour weet je het wel en met een Delicious Sour weet je dat het ook nog eens de goeie kant uit gaat. Ik bedoel, kom op, de naam van de cocktail beschrijft het zelf als zijnde “lekker”, dat is toch al een goed begin!
Dit drankje verscheen voor het eerst in het boek “The Flowing Bowl” van William Schmidt, in 1892. Blijkbaar hield Schmidt ervan om zijn drankjes met vreemde en twijfelachtige ingrediënten te maken, maar kwam slechts af en toe met een winnaar op de proppen, maar deze cocktail is zeker een winnaar!
De Delicious Sour geeft bij de eerste slok een geweldige appelsmaak, gevolgd door een rijke perzik smaak, en heeft een lange zure afdronk. Echt een prachtig drankje, en eentje waarvan ik denk dat ik er vaak zal van genieten. Of op zijn minst zal aandringen bij anderen tot ze toegeven!

KlassiekCocktails1 persoonUSAKoudZomer

Benodigdheden

  • Calvados – 6 cl (tip 1)
  • Peach Brandy – 3 cl (tip 2)
  • Limoensap – 3 cl (versgeperst)
  • Poedersuiker – 1 tl
  • Eiwit – 1 st
  • Crushed ice (gemalen ijs)
  • IJsblokjes – 8 st
  • Bruiswater
Bereiding: /
Keukengerei
Tumbler
of wijnglas;
Shaker;
Barzeef

Bereiding

  • Koel het glas voor met gemalen ijs (of plaats een tijdje in de vriezer of koelkast).
  • Doe de Calvados, Peach Brandy, poedersuiker, limoensap en eiwit in een shaker.
  • Dan deze cocktail vervolgens “dry-shaken” of “zonder ijs” schudden. Neem de shaker en schud lang en krachtig (heel krachtig shaken, ander krijg je glibberige slierten in je cocktail, in plaats van een schuimlaagje op de top!).
  • Open de shaker, voeg de ijsblokjes toe, sluit de shaker en schud nogmaals krachtig.
  • Verwijder het ijs uit het voorgekoeld glas en giet de inhoud van de shaker, via een barzeef, in het glas.

Serveren

  • Werk af met een scheutje bruiswater en serveer: de cocktail heeft een mooi schuimlaagje bovenop.

Tips

  1. In plaats van Calvados kan je ook het originele gebruiken, namelijk Applejack.
  2. Peach Brandy (perzik) kan vervangen worden door Abricot Brandy (abrikoos) of PeachTree. Vind je geen Peach Brandy in de drankencentrale, maak dan zelf je Peach Brandy:
    • Schil en ontpit perziken. Mix 400gr perziken in een blender. Doe de perzikkenmix in een pannetje, doe er 350 gr kristalsuiker bij en los, al roerend en op een laag vuurtje, de suiker op. Meng de coulis met 5 dl brandy of cognac, 4 citroenzestes en 2 kaneelstokjes. Giet dit mengsel over in een glazen pot met deksel, sluit het deksel en laat het een weekje op kamertemperatuur staan: éénmaal per dag omroeren. Zeef vervolgens de brandy tweemaal door een bolzeef en giet de brandy via een trechter in een fles met dop.

Variaties

* Bourbon Sour
vervang Calvados en Brandy door Bourbon
* Pisco Sour
vervang Calvados en Brandy door Pisco
* Whisky Sour
vervang Calvados en Brandy door whisky

iNFOeDGE

Meer info over
Applejack (Wiki/En)

Ook Interessant

tumbler-glas43
Whisky Sour
margaritaglas43
Margarita
longdrinks-43
Cuba Libre
white_background43 white_background43

Voel je vrij om te reageren op ieder gepost recept: heb je vragen, aan- of opmerkingen, tips of suggesties over het recept, laat het dan weten: aan KOOKRECEPTEN via mail of aan de lezers (men kan een reactie achter laten op ieder gepost recept of pagina).

KOKEN DOE JE OP GEVOELCopyright “KOOKRECEPTEN eenkwestievansmaak”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s