Pasta Melanzane – Traditioneel, Klassiek, Eenvoudig

“Een heerlijk gerecht zonder vis of vlees„

Aubergines43Pasta Melanzane, Pasta Con Melanzane of Pasta Alle Melanzane. Er zijn veel traditionele en zeer eenvoudige Italiaanse pasta recepten en dit gerecht is er weer zo ééntje! Het is een klassiek eenvoudig gerecht op basis van een buitengewone groente: namelijk de aubergine. Aubergine is één van dé fijnste groente om te begeleiden met pasta. Het is dan ook één van de meest gebruikte groente in de Zuid-Italiaanse keuken. Dit vleesloos pastarecept wordt bereidt met verse ingrediënten (aubergines, tomaten en basilicum) en dat maakt dit gerecht zo overheerlijk.

KlassiekHoofdgerecht4 personenItaliëKoud

Benodigdheden

Bereiding:
Keukengerei
Vergiet;
Keukenpapier;
Grote bakpan;
Grote kookpot;
Roerspatel

Voorbereiding

  • Snijd de aubergines (met of zonder de schil) in plakken van ± 1 cm dik, leg ze in een vergiet, bestrooi met wat zout en meng (dit is om de aubergines minder bitter te maken). Laat gedurende minimum 15 minuten, liefst 1 uur rusten, zeg maar uitdruipen: af en toe oproeren.
  • Na een uur de aubergines onder stromend water afspoelen en droogdeppen met keukenpapier. Snij de plakken verder in blokjes van 1 à 2 cm.

Bereiding

  • Zet ruim water met zout op in een grote kookpot voor de pasta.
  • Neem een grote pan en doe er wat olijfolie in.
  • Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en laat het gedurende een minuutje fruiten of tot de ui glazig is (laat de look niet verbranden!).
  • Voeg de aubergineblokjes toe en laat op hoog vuur rondom goudbruin en zacht worden, af en toe roeren.
  • Als het water voor de pasta kookt, voeg pasta toe en kook beetgaar volgens aanwijzing op de pastaverpakking.
  • Eens de aubergineblokjes aan alle kanten goudbruin zijn, voegt men 1 à 2 el pasta-kookvocht, de basilicum (zie tip 3) en kerstomaten toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • De ‘al dente’ pasta afgieten in een vergiet en in de pan met het auberginemengsel doen.
  • Meng alles voorzichtig gedurende 1 à 2 minuut op een matig vuur (zie tip 4).

Serveren

  • Schep de pasta op de borden en werk af met een scheutje extra vierge olijfolie en een beetje Parmezaanse kaas.
  • Serveer dit overheerlijk vegetarisch pastagerecht onmiddellijk. Buon appetito!

Tips

  1. Ook lekker met verse zomerse pruimtomaten, ontveld, ontpit en in stukjes gesneden.
  2. Mogelijke korte pasta’s: fusilli, penne, pennette, farfalle, gebroken macaroni, pipe rigate …
  3. Andere kruiden: verse oregano.
  4. Je kan het ook in een ovenschotel scheppen, bestrooien met Parmezaanse kaas en het in een op 200°C voorverwarmde oven gedurende 10 minuten. Laatste minuut de bovenkant goudbruin laten gratineren.

Drankadvies

  • /

Variaties

Pasta Con Melanzane E Mozzarella
Voeg mozzarella (in blokjes) toe bij de basilicum en werk verder af volgens bovenstaand recept
Pasta Alle Melanzane E Ricotta
Strooi geraspte ricotta op het einde van de bereiding over de pasta, meng alles en serveer
Pasta Con Melanzane E Spinaci
Voeg bij de basilicum nog een goed handvol spinazie en werk verder af volgens bovenstaand recept

Ook Interessant

Pruimtomaten43
Pasta Napolitana
Penne-Rigate43
Penne All’Arrabbiata
borlotti_bonen43
Pasta e Fagioli
white_background43 white_background43

Voel je vrij om te reageren op ieder gepost recept: heb je vragen, aan- of opmerkingen, tips of suggesties over het recept, laat het dan weten: aan KOOKRECEPTEN via mail of aan de lezers (men kan een reactie achter laten op ieder gepost recept of pagina).

KOKEN DOE JE OP GEVOELCopyright “KOOKRECEPTEN eenkwestievansmaak”

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s