Uit de grond

Kookboek

Titel

Uit de grond
Auteur
Wouters Keersmaekers
Uitgever
The House of Books B.V.
ISBN
9044308041
Aantal pagina’s
192
Verschijningsjaar
2004
Type
Hardcover
Boek bestellen*

* Naargelang de druk kan de voorkant afwijken van deze afbeelding. Sommige boeken zijn digitaal te verkrijgen via Bol.com

Het kookboek
Hoe smaakt pastinaak ook weer? Is de boskoopappel de lekkerste van alle appels? Waar vind je nog kweeperen? En hoe bereid je deze en vele andere vergeten groenten en fruit?
Chef-kok Wouter Keersmaekers heeft uit eigen ervaring en die van de mensen uit zijn omgeving geput bij de samenstelling van dit originele kookboek.

Partner van bol.com (gif, 88x31)

Als je dit boek gelezen hebt mag je steeds een recensie schrijven, zoals over de inhoud, schrijfkunst, vorm, plus- en minpunten, enz …
Meer kookboeken zijn te vinden op Kookboeken. Wat is of zijn jouw (top 3) favoriete kookboeken?

Recensie
Een zeer fraai kookboek van Wouter Keersmaekers, een beroemde kok uit Belgie, eigenaar van restaurant ‘De Schone van Boskoop’ in Boechout, met 1 Michelinster. Hij schreef een kookboek over ‘oude’ en vergeten groenten als pastinaak, kweepeer, schorseneren en mispels. Maar o.a. ook asperges, witlof, spruitjes en allerlei kolen komen aan bod. Keersmaekers wilde geen salontafelboek schrijven, maar een kookboek met eenvoudige en bruikbare recepten. Maar het kookboek misstaat zeker niet op een salontafel en het is de vraag hoe bruikbaar de recepten zijn. De groenten en sommige ingredienten zijn niet allemaal even makkelijk verkrijgbaar. Soms wordt het adres van een (Belgische) kweker vermeld. In totaal zijn er 44 recepten van 24 verschillende groenten opgenomen. Het is een origineel kookboek. Niet veel koks zullen het aandurven een luxe kookboek te schrijven over aardpeer, bloemkool, koolraap en witte bonen. Bij de recepten wordt informatie gegeven over smaak, teelt, oogst, soorten, bereiding en combinatiemogelijkheden van de gebruikte groente of fruit. Achterin een aantal basisrecepten. Van elk recept, dat is opgemaakt als een klein kunstwerk, is een schitterende paginagrote foto opgenomen. Verzorgde uitgave.
NBD|Biblion recensie, S.D. van Wijngaarden

Copyright “KOOKRECEPTEN”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.