De Dikke Vegetarier

Kookboek

Titel

De dikke vegetarier
Auteur
Mark Bittman
Uitgever
Karakter Uitgeverij
ISBN
9061129478
Aantal pagina’s
996
Verschijningsjaar
2009
Type
Hardcover
Boek bestellen*

* Naargelang de druk kan de voorkant afwijken van deze afbeelding. Sommige boeken zijn digitaal te verkrijgen via Bol.com

Het kookboek
Deze Nederlandstalige editie van Bittmans veel geprezen How to cook everything vegetarian heeft de titel De dikke vegetariër meegekregen en dat is niet zonder reden! “De dikke” zoals wij hem liefkozend zijn gaan noemen, telt maar liefst 1008 pagina’s en bevat ruim 2000 vegetarische recepten.
Bittman staat bekend om zijn fijne no-nonsens recepten die zo duidelijk zijn beschreven dat zelfs de meest onervaren hobbykok in een handomdraai de heerlijkste vegetarische variaties op tafel tovert! De dikke vegetariër beslaat het gehele vegetarische spectrum, inclusief soepen, salades, eieren, zuivel, groente en fruit, pasta’s, brood, tofu en andere vleesvervangers.
Er zijn verschillende icoontjes gebruikt om aan te geven welke gerechten er binnen 30 minuten op tafel staan en welke bijvoorbeeld ook veganistisch te bereiden zijn. “De dikke” is geïllustreerd met duidelijke lijntekeningen en ondersteunen waar nodig de recepten. Bittmans duidelijke en eigenzinnige kookadviezen maken vegetarisch koken toegankelijker dan ooit.
Mark Bittman, culinair columnist van The New York Times, won tal van prijzen met zijn kookboeken, columns, blogs en televisieprogramma’s. Zijn boodschap is simpel: ‘Eet minder dierlijke producten, geraffineerde suiker en junkfood. En eet meer plantaardige producten, zo dicht mogelijk bij hun natuurlijke staat’.

Partner van bol.com (gif, 88x31)

Als je dit boek gelezen hebt mag je steeds een recensie schrijven, zoals over de inhoud, schrijfkunst, vorm, plus- en minpunten, enz …
Meer kookboeken zijn te vinden op Kookboeken. Wat is of zijn jouw (top 3) favoriete kookboeken?

Recensie
De culinair columnist van de New York Times heeft als boodschap: ‘Eet minder dierlijke producten, geraffineerde suiker en junkfood, en eet meer plantaardige producten, zo dicht mogelijk bij hun natuurlijke staat.’ Dat is ook te zien in dit boek, dat met 2000 recepten en bijna 1000 pagina’s het dikste en meest uitgebreide vegetarische kookboek ter wereld is. Na een gedegen inleiding over ingredienten, keukengerei en kooktechnieken volgen de vele recepten, onderverdeeld in elf hoofdstukken. Als een recept geschikt is voor veganisten wordt dat aangegeven. De bereidingswijze wordt goed beschreven. Duidelijke tekeningen in zwart-wit met grijstinten geven de werkwijzen duidelijk weer. Van de gerechten worden geen afbeeldingen getoond. Achter in het boek staan menusuggesties voor vele gelegenheden. Het boek bevat uitgebreide registers van illustraties en van recepten. Gedrukt in een duidelijk leesbare, maar zeer kleine letter, in tweekolommendruk, en met kaders met een licht-oranje steunkleur. Een fantastische uitgave waarmee iedereen die dat wil, zijn vegetarische kookkunsten kan verbeteren en uitbreiden. Met oranje leeslint, menusuggesties, recepten naar symbool, illustratieliijst en een register. Zie ook de pendant ‘De dunne vegetarier’ van A. Hertsenberg*. http://www.devegetarier.nl.
Virgi Smits-Beuken

Copyright “KOOKRECEPTEN”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s