Truffels en tandoori

Truffels & tandooriCuli roman

Titel

Truffels en tandoori
Auteur
Richard C. Morais
Onderwerp
Chef-koks, Indiase migranten, Koken
Genre
Novelle
Oorspronkelijke titel
The hundred-foot journey (Engels)
Oorspronkelijk jaar van uitgave
2010
Nederlandse vertaling door

Verschijningsjaar
2010
Uitgever
Atlas-Contact
Type
Paperback
Aantal pagina’s
320
Verfilmd
Neen
Boek bestellen bij*

* Naargelang de druk kan de voorkant afwijken van deze afbeelding. Sommige boeken zijn digitaal te verkrijgen via Bol.com

Truffels & tandoori is een culinaire odyssee die de lezer meevoert van de sloppenwijken in India tot de sterrenrestaurants in Parijs.

Het verhaal
Hassan Haji is een groot culinair talent, dat proeft Madame Mallory direct wanneer ze in het kleine Franse dorp Lumière gaat eten in het Indiase restaurant van de familie Haji. Madame Mallory zelf heeft dertig meter verderop een fameus sterrenrestaurant, waar zij al decennialang de scepter, en de pollepel, zwaait. Ze biedt Hassan de mogelijkheid bij haar in de leer te komen. Hassan groeide op in Mumbai en bracht zijn jeugd bracht door op de lokale markten van de stad; de geur van kerrie en masala zijn hem bekender dan die van truffel en tijm. Zijn vader ziet niets in het aanbod van Madame Mallory, maar Hassan zet door, vastbesloten de culinaire top in Parijs te bereiken.

Boeken algemeen

Als je dit boek gelezen hebt mag je steeds een recensie schrijven, zoals over de inhoud, schrijfkunst, personages, diepgang, vorm, plus- en minpunten, enz …
Meer Culi Romans zijn te vinden op Culi Romans. Wat is of zijn jouw (top 3) favoriete Culi Romans?

Recensie
Ik-verteller Hassan Haji is een Indier uit Mumbai, die uiteindelijk in Parijs belandt. Het verhaal valt uiteen in vier episodes: Mumbai, Londen, Lumiere en Parijs. Hassan groeit op in de sloppenwijken bij Bollywood, in het Indiase restaurant van zijn vader en zijn grootvader. Na de afgrijselijke dood van zijn moeder verhuist het gezin naar Londen en vervolgens naar het Franse Lumiere. Zijn vader opent daar opnieuw een restaurant. Zoon Hadji wordt door de concurrentie ‘weggekaapt’. Na zijn inwijding in de Franse haute cuisine in het restaurant van madame Mallory (twee Michelinsterren) vertrekt hij naar Parijs. Wenkt het succes? Het verhaal leest als een genoeglijke vertelling bij de open haard. Het is doorspekt met herinneringen, emoties, hoop en wanhoop. Voor een immigrant blijkt de weg tot chef-kok in Frankrijk lang, hard en moeilijk. Dit is vooral een heerlijk boek voor culinaire liefhebbers: de beschrijvingen van producten, recepten, geuren en smaken zijn zo gedetailleerd en levensecht, dat het water je in de mond loopt! Paperback met normale druk.
Patricia Moons

Copyright “KOOKRECEPTEN”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.