Meisjeskok

meisjeskokCuli roman

Titel

Meisjeskok
Auteur
Hannah McCouch
Onderwerp
Koken
Genre
Romantisch verhaal, humor
Oorspronkelijke titel
Girl cook (Engels)
Oorspronkelijk jaar van uitgave
2003
Nederlandse vertaling door
Gert Jan de Vries
Verschijningsjaar
2005
Uitgever
Uitgeverij Rainbow Bv I.O.
Type
Paperback
Aantal pagina’s
213
Verfilmd
Neen
Boek bestellen bij*


* Naargelang de druk kan de voorkant afwijken van deze afbeelding. Sommige boeken zijn digitaal te verkrijgen via Bol.com

Hannah McClouch is afgestudeerd aan Le Cordon Bleu, de befaamde kookschool in Parijs, en heeft de opleiding creatief schrijven gevolgd aan Columbia University. Ze werkte als kok in talloze restaurants en voor Television Food Network, en publiceerde onder andere in Cosmopolitan. Ze woont in Brooklyn, New York.

Het verhaal
Layla Mitchner probeert carrière te maken in de sjieke restaurants van Manhattan. Ze weet dat ze getalenteerd is, maar ze slaaft voor een macho baas die eerder de vaatwasser promotie zal geven dan een vrouw de kans bieden om te tonen dat ze het temperament heeft van een sous-chef. Tegelijkertijd moet ze zich de goedbedoelde inmenging van familie en vrienden in haar liefdesleven laten welgevallen, want Layla’s romantische vooruitzichten lijken al niet beter. Ze ontmoet de ene Onware Jacob na de andere, totdat ze tenslotte op een volslagen onverwachte plek liefde en geluk vindt.

Boeken algemeen

Als je dit boek gelezen hebt mag je steeds een recensie schrijven, zoals over de inhoud, schrijfkunst, personages, diepgang, vorm, plus- en minpunten, enz …
Meer Culi Romans zijn te vinden op Culi Romans. Wat is of zijn jouw (top 3) favoriete Culi Romans?

Recensie
Hoewel Layla een goede kok is – ze is afgestudeerd aan Le Cordon Bleu in Parijs -, komt ze in het restaurant waar ze werkt maar niet verder dan het maken van salades. Ze wil graag sauteren en grillen, maar vrouw zijn is in dit machowereldje nu eenmaal geen aanbeveling voor promotie. Ook in de liefde zit het niet bepaald mee, ze valt steeds op de verkeerde mannen. Gelukkig keren echter de kansen op beide gebieden na verloop van tijd. Verrukkelijk liefdesverhaal vol voedsel, drank, hash, komische situaties, bizarre en excentrieke figuren. De elkaar snel opvolgende gebeurtenissen zijn hilarisch en er wordt geen blad voor de mond genomen. Het kijkje achter de schermen geeft een deskundig beeld van het reilen en zeilen in de kookwereld, de schrijfster is kok van beroep en heeft o.a. voor Television Food Network in de V.S. gewerkt. Goede vertaling. Prima ontspanning op behoorlijk niveau. Paperback; nvrij kleine druk.
Jochien Dantuma

Copyright “KOOKRECEPTEN”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.