Lunch In Parijs

lunchinparijsCuli roman

Titel

Lunch in Parijs
Auteur
Elizabeth Bard
Onderwerp
Cultuurverschillen, Koken
Genre
Romantische verhalen
Oorspronkelijke titel
Lunch in Paris: a love story, with recipes (Engels)
Oorspronkelijk jaar van uitgave
2010
Nederlandse vertaling door
Daniëlle Stensen
Verschijningsjaar
2010
Uitgever
Prometheus
Type
Paperback
Aantal pagina’s
308
Verfilmd
Neen
Boek bestellen bij*

* Naargelang de druk kan de voorkant afwijken van deze afbeelding. Sommige boeken zijn digitaal te verkrijgen via Bol.com

Een luchtig culinair roman voor onder de parasol. Geschreven door de in Parijs wonende Amerikaanse culinair journaliste Elizabeth Bard. Een vermakelijke liefdesverklaring aan een Parijse man en de bijbehorende Parijse keuken. Inclusief recepten, waardevolle tips en de echte reden waarom Franse vrouwen niet dik worden, is Bards verhaal een avontuur voor kookliefhebbers, reizigers en iedere vrouw die wil ervaren hoe een lunch in Parijs je leven kan veranderen.

Het verhaal
In 2002 valt Elizabeth Bard, een twintigjarige New Yorker, voor een knappe Fransman en verhuist ze naar Parijs. Het is niet het Parijs van haar dromen maar het echte Parijs, een mix van bloedworst, Chinese krakers en onregelmatige werkwoorden. ‘Lunch in Parijs’ is het verhaal van twee passievol liefdesaffaires: een met haar toekomstige man en de andere met de Franse keuken. Gedeeltelijk een liefdesverhaal, gedeeltelijk een familiekookboek, is Bards verhaal een culinaire komedie over miscommunicatie in een interculturele romance, een jong huwelijk en een nieuw leven in Frankrijk. Strubbelend ontdekt Bard dat leren koken en een leven opbouwen in het buitenland veel met elkaar gemeen hebben: hoe leer je je niet helemaal aan het recept (of het vijfjarenplan) te houden en te experimenteren? Kun je een smaak ontwikkelen voor het nieuwe zonder jezelf te verliezen? Terwijl Bard zich door de ups en downs van het leven worstelt, wordt ze gedwongen haar standaardrecept voor liefde, plezier en succes aan te passen. Onderweg laat ze de lezer kennismaken met levendige markten, slechtgemanierde slagers en hemelse chocoladewinkels. Bard leert uiteindelijk te leven en te koken als een echte Parisienne.

Boeken algemeen

Als je dit boek gelezen hebt mag je steeds een recensie schrijven, zoals over de inhoud, schrijfkunst, personages, diepgang, vorm, plus- en minpunten, enz …
Meer Culi Romans zijn te vinden op Culi Romans. Wat is of zijn jouw (top 3) favoriete Culi Romans?

Recensie
Een Amerikaanse studente kunstgeschiedenis ontmoet op een congres in Londen de Franse Gwendal die zijn promotie voorbereidt. Het klikt, ze maken een afspraak in Parijs waar Gwendal woont en een liefde is geboren. Eerst is het nog een weekendaffaire waarin zij steeds naar Parijs komt, maar al snel wonen ze samen. Elizabeth wordt dagelijks geconfronteerd met twee moeilijkheden: haar relatie met Gwendal die liefdevol is, maar nog wel moet groeien en de cultuurkloof die ze steeds moet zien te overbruggen. Zij is een wat verwend, snobistisch joods meisje, opgegroeid in New York. In Parijs wonen en met de Franse mentaliteit leven is minder vanzelfsprekend, iedere dag is een uitdaging. Gelukkig is koken een passie en via Gwendal en haar schoonfamilie komt ze steeds verder. Uiteindelijk weet ze een goede balans te vinden, ook met haar eigen familie. Aardig maar wat braaf autobiografisch verhaal dat wel enige kennis van de joods-Amerikaanse en Franse leefwereld vraagt. Ieder hoofdstuk wordt besloten met een aantal recepten uit de Franse keuken die aansluiten op de tekst. Met een alfabetisch receptenregister. Paperback met kleine druk.
Toos Verhoeven-van Raamsdonk

Copyright “KOOKRECEPTEN”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.