Liefde, Lust En Pasta

liefdelustenpastaCuli roman

Titel

Liefde, lust en pasta
Auteur
Giulia Melucci
Onderwerp
Koken
Genre
Novelle
Oorspronkelijke titel
I loved, I lost, I made spaghetti (Engels)
Oorspronkelijk jaar van uitgave
2009
Nederlandse vertaling door
Sophy Renou
Verschijningsjaar
2009
Uitgever
Van Holkema & Warendorf
Type
Paperback
Aantal pagina’s
287
Verfilmd
Neen
Video met de auteur van dit boek
I loved, I lost, I made spaghetti
Boek bestellen bij*

* Naargelang de druk kan de voorkant afwijken van deze afbeelding. Sommige boeken zijn digitaal te verkrijgen via Bol.com

De New Yorkse Giulia Melucci schreef een weergaloze culinaire roman. Sex in the city door de ogen van een Italiaanse foodie op zoek naar de ware liefde, die ze niet vindt. Liefde, lust en pasta is een must voor iedere vrouw die op zoek is naar liefde – en die nog niet in de keuken heeft gezocht … Het bevat ook maar liefst 66 recepten.

Het verhaal
De New Yorkse Giulia Melucci kent voor iedere man in haar leven precies het juiste gerecht waarmee ze zijn hart zal winnen. En ze kent precies het juiste gerecht tegen liefdesverdriet zodra er weer een relatie voorbij is. Elke keer als Giulia erachter komt dat een vriendje liever drinkt dan eet, of haar pasta weliswaar heerlijk vindt maar niet van plan is zich aan haar te binden, vindt ze troost in de Italiaanse keuken. Gesterkt door de herinneringen aan haar moeders kookkunsten, de recepten die ze van haar heeft geleerd en de gerechten die ze zelf ooit bedacht, weet ze zich steeds weer dapper door haar liefdesverdriet heen te slaan.

Boeken algemeen

Als je dit boek gelezen hebt mag je steeds een recensie schrijven, zoals over de inhoud, schrijfkunst, personages, diepgang, vorm, plus- en minpunten, enz …
Meer Culi Romans zijn te vinden op Culi Romans. Wat is of zijn jouw (top 3) favoriete Culi Romans?

Recensie
Je bent een leuke meid, werkt bij een tijdschrift, woont in New York en het enige wat je nog ontbreekt is een man, of liever gezegd ‘de prins op het witte paard’. Hoe hard Giulia Melucci hieraan ook werkt: het wil maar niet lukken, het ene na het andere vriendje komt en gaat! Gelukkig is koken voor Giulia een uitlaatklep, zo denkt zij de nieuwe liefde aan zich te binden en, na diens vertrek, is er dus troostvoer. In dit boek vindt men naast een eindeloze stroom confidenties over de nieuwe vlam en zijn eigenaardigheden (die Giulia altijd pas later ontdekt) steeds nieuwe recepten, passend bij de situatie. Het is een echt meisjesboek geworden, vooral voor oudere meisjes tussen de 20 en 40 jaar met parodistische trekjes. Jammer genoeg voor Giulia Melucci: ook de lezer blijft niet geboeid. Ze mist literair talent. Het aanhoudende geklets over haar vlam, over alle kenissen die er hun woordje over doen, haar leefwereld in New York: het wordt nergens boeiend, wel slaapverwekkend. Ook de recepten tillen het niveau niet hoger. Met receptregister. De oorspronkelijke titel is beter dan de Nederlandse. Paperback met normale druk.
Toos Verhoeven-van Raamsdonk

Copyright “KOOKRECEPTEN”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s