De Koekjesclub

De KoekjesclubCuli roman

Titel

De Koekjesclub
Auteur
Ann Pearlman
Onderwerp
De ultieme feelgoodroman – met koekjesrecepten!
Genre
Familieroman
Oorspronkelijke titel
The Christmas cookie club (Engels)
Oorspronkelijk jaar van uitgave
2009
Nederlandse vertaling door
Jessica de Heer
Verschijningsjaar
2009
Uitgever
Luitingh-Sijthoff
Type
Paperback
Aantal pagina’s
288
Verfilmd
Neen
Boek bestellen bij*

* Naargelang de druk kan de voorkant afwijken van deze afbeelding. Sommige boeken zijn digitaal te verkrijgen via Bol.com

De koekjesclub is een heerlijke roman om tijdens koude wintermaanden in weg te duiken, of om te lezen tijdens de vakantie. Het is voor iedere vrouw – jong en oud – heel herkenbaar.

Het verhaal
De twaalf vrouwen van de koekjesclub komen een keer per jaar bijeen in het huis van een van hen. Ze nemen allen zelfgemaakte koekjes mee, maar ook wijn en vrolijkheid- en hun persoonlijke geschiedenis en geheimen. Door de ogen van de gastvrouw komen we meer te weten over de onderlinge relaties van de vrouwen en hun vriendschappen en ruzies. Zaken die alle vrouwen overal ter wereld bezighouden, zoals liefde, trouw en overspel, kinderen en kleinkinderen, geldzaken, ziekte en gezondheid, worden besproken.

Boeken algemeen

Als je dit boek gelezen hebt mag je steeds een recensie schrijven, zoals over de inhoud, schrijfkunst, personages, diepgang, vorm, plus- en minpunten, enz …
Meer Culi Romans zijn te vinden op Culi Romans. Wat is of zijn jouw (top 3) favoriete Culi Romans?

Recensie
Marnie (57, ik-figuur) heeft een veel jongere nieuwe geliefde, een zwangere tienerdochter en een dochter die- na miskramen- wacht op de uitslag van een prenataal onderzoek. Toch organiseert ze voor de zestiende keer de dag in december waarop de koekjesclub bijeenkomt. Twaalf vrouwen brengen dan zelfgebakken koekjes en andere lekkernijen en drank mee. In deze ode aan de vriendschap worden deze vrouwen vanuit Marnies perspectief belicht. In flashbacks wordt hun achtergrond geschetst. Per hoofdstuk wordt een vrouw getekend, ook in haar huidige leven. Universele thema’s als liefde, overspel, verlating en dood komen aan de orde, evenals (klein)kinderen, werk en ziektes. Door dit alles heen is de vriendschap voelbaar. De Amerikaanse schrijfster (1941) weet deze thema’s herkenbaar neer te zetten in dit late debuut, geinspireerd door eigen ervaringen. De persoonlijke hoofdstukken worden voorzien van recepten en afgewisseld door wetenswaardigheden over de ingredienten. Verrassend goed geschreven verhaal voor de decembertijd. Paperback, kleine druk.
M. Willard

Copyright “KOOKRECEPTEN”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.