Hete Bliksem

hete-bliksem-2011Culi Roman

Titel

Hete Bliksem
Auteur
Ton de Zeeuw
Onderwerp

Genre
Thriller
Oorspronkelijke titel

Oorspronkelijk jaar van uitgave
2011
Nederlandse vertaling door

Verschijningsjaar

Uitgever
Karakter Uitgevers B.V.
Type
Paperback
Aantal pagina’s
191
Verfilmd
Neen
Boek bestellen bij*

* Naargelang de druk kan de voorkant afwijken van deze afbeelding. Sommige boeken zijn digitaal te verkrijgen via Bol.com

Het kookboek
Nic Hak, de razende culi-reporter van dagblad De Courant, begeeft zich op glad Haags ijs: hij gaat een onstuimige relatie aan met niemand minder dan Japke Buikema, de goedgebekte en mooie minister van Groene Stroom & Overzeese Uitdeling. Zoiets kan uiteraard niet goed aflopen, want er zijn niet alleen kapers op de kust maar ook lieden die het voorzien hebben op Nics schrijftalent. Als dan ook nog in zijn directe omgeving mysterieuze aanslagen plaatsvinden, is het voor Nic, zijn onafscheidelijke vriendin Tara en hun goede vriend commissaris Lepeltak, tijd om in te grijpen.
HETE BLIKSEM is de opvolger van ‘Aangebrand’, waarin culinair redacteur Nic Hak het aan de stok kreeg met bloeddorstig Amsterdams keukenpersoneel. Dat accent is in HETE BLIKSEM verlegd naar het Binnenhof, waar ook de nodige sudderpannetjes op het vuur blijken te staan.

Boeken algemeen

Als je dit boek gelezen hebt mag je steeds een recensie schrijven, zoals over de inhoud, schrijfkunst, vorm, plus- en minpunten, enz …
Meer Culi Romans zijn te vinden op Culi Romans. Wat is of zijn jouw (top 3) favoriete Culi Romans?

Recensie
Het interview dat Nic Hak, restaurantcriticus van een landelijk dagblad, heeft met Japke Buikema, minister van Groene Stroom & Overzeese Uitdeling eindigt in bed. Dit blijft niet geheim en het lijkt zijn hoofdredactrice wel handig als Hak zjn relatie met de minister gaat gebruiken voor wat informatie over de verhoudingen binnen het kabinet. Dit voorval is het begin van een reeks hilarische ontwikkelingen waarin Hak maar net weet te ontsnappen uit de klauwen van een uitvreter en gemangeld wordt tussen de hoofdredactrice en de minister mede dankzij het televisieprogramma van Knevel & Witteman. Naast zijn persoonlijke sores met dames worden er twee aanslagen op zijn leven gepleegd. Hij heeft de hulp van Tara, redactrice van Snoepweb die hem ook in zijn eerdere thriller ‘Aangebrand’ ter zijde stond, dan ook hard nodig. In deze culi-thriller is spanning geheel afwezig: dit is een snel geschreven hilarisch avonturenverhaal dat als los zand aan elkaar hangt, vol met dolle situaties en met karikaturen van bestaande personen en instanties. Op een zonnige plek, het verstand op nul, is het wel een lekker ontspannend verhaal. Normale druk.
Toos Verhoeven-van Raamsdonk

Copyright “KOOKRECEPTEN”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.