Het Recept Voor Liefde

hetreceptvoorliefdeCuli roman

Titel

Het recept voor liefde
Auteur
Anthony Capella
Onderwerp
Koken, liefde, Griekenland
Genre

Oorspronkelijke titel
The Food of Love (Engels)
Oorspronkelijk jaar van uitgave
2004
Nederlandse vertaling door
Willeke Lempens
Verschijningsjaar
2005
Uitgever
Van Holkema & Warendorf
Type
Hardcover
Aantal pagina’s
408
Verfilmd
Neen
Boek bestellen bij*

* Naargelang de druk kan de voorkant afwijken van deze afbeelding. Sommige boeken zijn digitaal te verkrijgen via Bol.com

Het recept voor liefde is zo smakelijk dat je maar één ding wilt: verder lezen! Een heerlijke feel-good roman: sexy, romantisch, humoristisch en ontroerend, met onweerstaanbare personages, een Italiaanse sfeer, en de meest sensuele beschrijvingen van tongstrelende gerechten.

Het verhaal
Italiaanse mannen zulke goede minnaars? De Amerikaanse Laura Patterson, studente kunstgeschiedenis in Rome, heeft andere ervaringen. Een vriendin raadt haar aan op zoek te gaan naar een chef-kok, want een man die kan koken kan beslist ook beminnen. Tomasso, knap en onweerstaanbaar charmant, hoort dit gesprek aan, is in zijn Italiaanse eer aangetast en vastbesloten om Laura te verleiden. Hij geeft zich uit als kok van het exclusieve restaurant waar hij ober is, en nodigt haar uit om bij hem te komen eten. Tomasso kan echter nog geen pizza bakken; het is zijn vriend Bruno die de chef-kok is. Bruno is verlegen en onhandig, maar een kunstenaar als het om voedsel gaat. Bruno belooft zijn vriend te helpen en terwijl hij de meest tongstrelende Italiaanse gerechten voor Laura klaarmaakt, verliest hij in stilte zijn hart aan haar.
Ondertussen wordt Laura betoverd door Tomasso en de fantastische maaltijden die hij haar voorzet. Deze man lijkt een lot uit de loterij, maar iets klopt er niet, want hoe kan iemand die zulke subtiele, fantasievolle gerechten creëert, zo’n fantasieloze minnaar zijn’.

Boeken algemeen

Als je dit boek gelezen hebt mag je steeds een recensie schrijven, zoals over de inhoud, schrijfkunst, personages, diepgang, vorm, plus- en minpunten, enz …
Meer Culi Romans zijn te vinden op Culi Romans. Wat is of zijn jouw (top 3) favoriete Culi Romans?

Recensie
De 22-jarige Amerikaanse Laura Patterson is in Rome voor een studie kunstgeschiedenis. Haar ervaringen met Italiaanse mannen zijn niet zo gunstig, maar dan raadt een vriendin haar aan op zoek te gaan naar een kok: die weten hun handen te gebruiken en zijn fantastische minnaars. De charmante en knappe ober Tommaso Massi hoort dit gesprek en besluit Laura te verleiden. Hij laat haar in de waan dat hij kok is. Als Laura in zijn appartement komt eten, is de maaltijd bereid door de verlegen Bruno, vriend van Tommaso en chef-kok in een gerenommeerd restaurant. Bruno wordt verliefd op Laura, terwijl hij in het geheim steeds de heerlijkste gerechten voor haar maakt… Zo begint dit verhaal, een romantische komedie vol misverstanden, zich afspelend in de sensuele sfeer van Italie en met veel culinaire magie. Het boek eindigt met enkele van Bruno’s recepten. Goedgeschreven, lichtvoetige debuutroman van de in Londen woonachtige auteur die jaarlijks langere tijd in Italie verblijft. Gebonden (13,5 x 18 cm); kleine maar niet compacte druk.
NBD|Biblion recensie, Redactie

Copyright “KOOKRECEPTEN”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.