Hemelse Dochter

hemelse_dochterCuli roman

Titel

Hemelse dochter
Auteur
Li Leslie
Onderwerp
Chinese migranten,
Verenigde Staten, Koken
Genre

Oorspronkelijke titel
Daughter of heaven: a memoir with earthly recipes (Engels)
Oorspronkelijk jaar van uitgave
2005
Nederlandse vertaling door
Doris Elzinga
Verschijningsjaar
2005
Uitgever
Sirene
Type
Hardcover
Aantal pagina’s
319
Verfilmd
Neen
Boek bestellen bij*

* Naargelang de druk kan de voorkant afwijken van deze afbeelding. Sommige boeken zijn digitaal te verkrijgen via Bol.com

Culinaire memoires met traditionele Chinese recepten. Autobiografische verhalen van een meisje met een Chinese vader en een half Chinese moeder in de Verenigde Staten, dat via haar grootouders en ouders kennismaakt met de Chinese keuken en haar cultuur.

Het verhaal
Negen jaar nadat de communisten in 1949 de macht hebben gegrepen, komt Nai-nai, Leslie’s grootmoeder, uit China over om bij het gezin van haar zoon in New York te gaan wonen. Ze brengt een compleet nieuwe wereld aan indrukken, geuren en smaken met zich mee en al snel neemt ze het bewind over de keuken over. Nai-nai’s exotische kookkunst opent het hart van haar Amerikaanse kleindochter voor haar Chinese achtergrond. Terwijl Leslie opgroeit, wordt haar smaakzintuig de schatbewaarder van haar herinneringen, en eten wordt de schatbewaarder van haar cultuur. Het is de traditionele Chinese keuken van haar grootmoeder die het Leslie mogelijk maakt een brug te slaan tussen de groeiende kloof thuis: tussen haar starre, traditionele Chinese vader en haar progressieve, in Amerika geboren, moeder. Haar indringende en ontroerende herinneringen combineert Leslie Li met haar eigen, persoonlijke recepten. Deze recepten voegen een verrukkelijke dimensie toe aan dit boeiende verhaal.

Boeken algemeen

Als je dit boek gelezen hebt mag je steeds een recensie schrijven, zoals over de inhoud, schrijfkunst, personages, diepgang, vorm, plus- en minpunten, enz …
Meer Culi Romans zijn te vinden op Culi Romans. Wat is of zijn jouw (top 3) favoriete Culi Romans?

Recensie
Autobiografische verhalen van een opgroeiend meisje met Chinese vader en half Chinese moeder in Amerika, dat via haar grootouders en ouders kennismaakt met de Chinese keuken en haar cultuur. Het zijn herinneringen met veel oog voor details die een goed beeld geven van de Chinese (eet)cultuur gezien vanuit een westers perspectief. De verhalen worden aangevuld met achttien persoonlijke recepten van de auteur. Met achterin een alfabetische receptenindex. Verzorgde uitgave met duidelijke bladspiegel; kleine druk.
G. Vijgen

Copyright “KOOKRECEPTEN”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.