Elke dag in Toscane

elkedagintoscaneCuli roman

Titel

Elke dag in Toscane
Auteur
Frances Mayes
Onderwerp
Italiaanse recepten, Reisbeschrijvingen, Toscane
Genre
Novelle
Oorspronkelijke titel
Every day in Tuscany : seasons of an Italian life (Engels)
Oorspronkelijk jaar van uitgave
2010
Nederlandse vertaling door
Wim Scherpenisse, Mieke Trouw
Verschijningsjaar
2010
Uitgever
Prometheus
Type
Paperback
Aantal pagina’s
342
Verfilmd
Neen
Boek bestellen bij*

* Naargelang de druk kan de voorkant afwijken van deze afbeelding. Sommige boeken zijn digitaal te verkrijgen via Bol.com

Frances Mayes (1940) is professor, dichteres, biografe, essayist en auteur van de wereldwijde bestsellers ‘Een huis in Toscane’ en ‘Bella Toscane’.

Het verhaal
In ‘Elke dag in Toscane’ vertelt Frances Mayes, de beroemde ‘bard van Toscane’, het lyrische verhaal over haar twintig jaar durende liefdesaffaire met Toscane, de mensen, de cultuur en de levensstijl. Daarnaast vertelt ze over het verrukkelijke leven in Bramasole, haar favoriete recepten en de bekoringen en uitdagingen die het alledaagse leven in Italië met zich meebrengt. De verhandeling over hoe de ervaring van de auteur dramatisch werd uitgebreid staat centraal in deze roman. Het begint in de zomer waarin de laatste zaken van de historische restauratie van het huis worden afgemaakt. Dan volgt het verhaal de gebeurtenissen gedurende een jaar, afgewisseld door flashbacks die als thema de dualiteit van verandering en duurzaamheid hebben zoals Mayes die heeft ervaren.

Boeken algemeen

Als je dit boek gelezen hebt mag je steeds een recensie schrijven, zoals over de inhoud, schrijfkunst, personages, diepgang, vorm, plus- en minpunten, enz …
Meer Culi Romans zijn te vinden op Culi Romans. Wat is of zijn jouw (top 3) favoriete Culi Romans?

Recensie
Na twee eerdere succesvolle uitgaven* schreef de Amerikaanse Mayes opnieuw over haar leven in Toscane, waar ze nu al twintig jaar woont. Ditmaal vertelt ze onder meer over de verbouwing van haar huis in Bramasole en de aankoop van een huis in de bergen boven Cortona. Haar verhalen zijn een mengeling van reiservaringen en typisch Toscaanse recepten, zoals gepofte knoflook, gestoomde chocoladetaartjes en Cannelinibonenpuree. Verder besteedt ze aandacht aan de Toscaanse geschiedenis en schilderkunst, met name de schilders Fra Angelico en vooral Luca Signorelli komen aan de orde. Er is een speciale Signorelli-route in het zuiden van Toscane en het aangrenzende Umbrie. Mayes beschrijft op sfeervolle en poetische wijze over haar belevenissen. Het boek is behoudens een kaart van de Signorelli-route niet geillustreerd; het besluit met noten en een beknopte literatuurlijst. Kleine druk.
Dr. J. Kroes

Copyright “KOOKRECEPTEN”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.