De Madonna Van Saronne

De madonna van SaronnoCuli roman

Titel

De madonna van Saronne
Auteur
Marina Fiorato
Onderwerp
Italië, schilders, renaissance, amandellikeur
Genre
Romantische verhalen, historische roman
Oorspronkelijke titel
The Madonna of the Almonds (Engels)
Oorspronkelijk jaar van uitgave
2009
Nederlandse vertaling door
Nini Wielink
Verschijningsjaar
2010
Uitgever
Artemis & Co
Type
Paperback
Aantal pagina’s
336
Verfilmd
Neen
Boek bestellen*

* Naargelang de druk kan de voorkant afwijken van deze afbeelding. Sommige boeken zijn digitaal te verkrijgen via Bol.com

De liefde tussen de Italiaanse schilder Bernardo Luini (1480-1532) en de jonge weduwe Simonetta di Saronno lijkt onmogelijk; hij uit zijn gevoelens in zijn kunst, zij in het creëren van een amandellikeur.

Het verhaal
Overal in Italië woeden oorlogen als in Saronno plotseling een jonge kunstenaar opduikt. Bernardino Luini is een leerling van Leonardo da Vinci en is door zijn leermeester gestuurd om een fresco te schilderen in de kerk van Saronno. De flamboyante kunstenaar wordt betoverd door de schoonheid van Simonetta van Saronno, een jonge weduwe van adellijke komaf. Hij vraagt haar te poseren voor het fresco van de madonna. In eerste instantie moet Sinonetta niets van hem hebben, maar als ze toch ingaat op zijn verzoek gebeurt het onvermijdelijke, ze worden verliefd. Als het jonge paar verstrikt raakt in een reeks religieuze schandalen en de inwoners van Saronno zich tegen Bernardino keren, moet hij de stad ontvluchten. Bernardino zal er echter alles aan doen om terug te keren naar de vrouw waar hij zielsveel is van gaan houden.

Boeken algemeen

Als je dit boek gelezen hebt mag je steeds een recensie schrijven, zoals over de inhoud, schrijfkunst, personages, diepgang, vorm, plus- en minpunten, enz …
Meer Culi Romans zijn te vinden op Culi Romans. Wat is of zijn jouw (top 3) favoriete Culi Romans?

Recensie
De adellijke Simonetto di Saronno wordt al jong weduwe. In het door oorlog overwoekerde Italie van begin 1500 blijft zij achter met een amandelboomgaard. Een jaar na de sterfdag van haar geliefde Lorenzo ontmoet zij Bernardino Luini, een leerling van Leonardo da Vinci. Met tegenzin en door omstandigheden gaat zij voor hem poseren en de twee worden verliefd. Door religieuze schandalen keren de inwoners van Saronno zich tegen de flamboyante Luini en moet hij de stad ontvluchten. Hij kan echter Simonetta niet uit zijn hoofd zetten. In een nabijgelegen dorp ontfermt Amaria Sant’Ambrogio zich over een oorlogsslachtoffer. De levens van deze vier mensen zullen na jaren van groei met elkaar in aanraking komen. De wrede jodenvervolging in deze periode, religieuze opoffering en heiligenlevens zijn belangrijke thema’s in het boek. Romantiek voert echter de boventoon. De fresco’s en schilderijen van Luini spelen een belangrijke emotionele rol. Een prachtig geschreven en goed vertaalde roman. In poetische bewoordingen en fraaie zinnen weet de auteur je mee te voeren. Eerder schreef ze ‘De glasblazer’*. Voor een ruim, vooral vrouwelijk publiek. Paperback met kleine druk.
Juliette Vromans-Tews

Copyright “KOOKRECEPTEN”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.