Bella Italia

Bella ItaliaCuli roman

Titel

Bella Italia
Auteur
Nicky Pellegrino
Onderwerp
Warme roman over familiegeheimen, liefde en de geuren en kleuren van Italië.
Genre
Familieroman; romantische verhalen
Oorspronkelijke titel
The Italian wedding (Engels)
Oorspronkelijk jaar van uitgave
2008
Nederlandse vertaling door
Jolanda te Lindert
Verschijningsjaar
2009
Uitgever
De Kern
Type
Paperback
Aantal pagina’s
292
Verfilmd
Neen
Boek bestellen bij*


* Naargelang de druk kan de voorkant afwijken van deze afbeelding. Sommige boeken zijn digitaal te verkrijgen via Bol.com

Heerlijke roman over de liefde, geschonden eer en verrukkelijke Italiaanse gerechten.

Het verhaal
De dertigjarige Pieta is de oudste dochter van de Italiaan Giuseppe en zijn Engelse vrouw Catherine. Ze is ontwerpster van bruidsjurken bij een vooraanstaande, maar lastige couturier. Het is haar grootste wens om ooit een eigen zaak te hebben.
Ondertussen is ze stiekem verliefd op Michele, de zoon van haar vaders grootste vijand Gianfranco. Wat er ooit tussen Giuseppe en Gianfranco is voorgevallen weet niemand, daarover laat haar vader zich niet uit.
Wanneer Pieta’s zusje Addolorata aankondigt dat ze gaat trouwen, werkt Pieta samen met hun moeder in de avonduren aan een bruidsjurk voor haar zusje. Pita grijpt deze intieme uren aan om stukje bij beetje achter het verleden te komen: dat van haar vader, haar moeder en wat er zich al die jaren geleden heeft afgespeeld tussen Giuseppe en Gianfranco. Zal op deze manier de weg geëffend worden voor Pieta en Michele?

Boeken algemeen

Als je dit boek gelezen hebt mag je steeds een recensie schrijven, zoals over de inhoud, schrijfkunst, personages, diepgang, vorm, plus- en minpunten, enz …
Meer Culi Romans zijn te vinden op Culi Romans. Wat is of zijn jouw (top 3) favoriete Culi Romans?

Recensie
‘Zomerse roman over liefde, familie en een ode aan de Italiaanse keuken’, belooft de cover van de derde roman van deze auteur (na ‘Caffe amore’ en ‘De granaatappelboom’). Pieta en Addolorata zijn de dochters van Catherine en de Italiaan Pepe, die zijn leven in Londen heeft gebouwd rond zijn restaurant Little Italy. Met zijn jeugdvriend Gianfranco De Matteo, die een Italiaanse kruidenierszaak heeft, leeft hij al dertig jaar in onmin; vooral de kinderen van beide families lijden daaronder. Terwijl Pieta en haar moeder avond na avond naaien aan de trouwjurk van Addolorata, verneemt Pieta stapsgewijs alles over de vete. Wat zal er gebeuren? Flashbacks in de ik-vorm, wanneer Catherine aan het woord is, wisselen af met stukken die zich in het ‘nu’ afspelen. De prettige stijl, de ontwikkeling van de personages en de creatieve plotopbouw, maar ook de heerlijke Italiaanse recepten en de beschrijvingen van Pieta’s trouwjurkontwerpen geven het verhaal schwung. Deze originele variant van het archetypische Romeo en Julia-thema zal jonge en oude liefhebbers van het genre zeker plezieren. Zeer kleine druk.
Patricia Moons

Copyright “KOOKRECEPTEN”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.