Terug naar Parijs

terugnaarparijsCuli roman

Titel

Terug naar Parijs
Auteur
Colette Rossant
Onderwerp
Frankrijk, Franse recepten, Verhalen
Genre
Novelle
Oorspronkelijke titel
Return to Paris: a memoir with recipes (Engels)
Oorspronkelijk jaar van uitgave
2003
Nederlandse vertaling door
Henja Schneider
Verschijningsjaar
2004
Uitgever
Sirene
Type
Hardcover
Aantal pagina’s
262
Verfilmd
Neen
Boek bestellen bij*


* Naargelang de druk kan de voorkant afwijken van deze afbeelding. Sommige boeken zijn digitaal te verkrijgen via Bol.com

Vervolg op ‘Abrikozen langs de Nijl’, waarin de schrijfster in 1947 terugkeert naar Parijs en haar leven in Frankrijk in de jaren vijftig beschrijft. Met recepten.

Het verhaal
Colette Rossant heeft Egyptische en Franse roots. Haar Egyptische jaren schreef ze neer in ‘Abrikozen langs de Nijl’, culinaire herinneringen aan Egypte, een sfeervolle familiekroniek. ‘Terug naar Parijs’ zijn culinaire herinneringen aan Frankrijk, waarin ze even sfeervol over haar jeugdjaren in Frankrijk vertelt. Elke gebeurtenis uit haar leven wordt gekruid met culinaire herinneringen. Een roman om bij te watertanden én uit te koken, want achter elk hoofdstuk vindt u de receptuur.

Boeken algemeen

Als je dit boek gelezen hebt mag je steeds een recensie schrijven, zoals over de inhoud, schrijfkunst, personages, diepgang, vorm, plus- en minpunten, enz …
Meer Culi Romans zijn te vinden op Culi Romans. Wat is of zijn jouw (top 3) favoriete Culi Romans?

Recensie
Colette Rossant werd in 1933 in Frankrijk geboren in een rijke familie. Een deel van haar jeugd bracht ze door in Cairo. In 1947 keert ze met haar moeder naar Parijs terug en gaat bij haar Franse grootouders wonen. Ook daar is ze vaak in de keuken te vinden bij de kokkin. Die tijd in Parijs is niet zo eenvoudig: haar wispelturige moeder besteedt de opvoeding van haar kinderen uit aan de zeer formele grootouders. Als in Egypte Nasser aan de macht komt, werkt dat negatief op het familiekapitaal. Er wordt dan ook driftig naar een geschikte huwelijkskandidaat gezocht. Uiteindelijk trouwt Colette in 1955 een Amerikaan die ze al in Parijs ontmoette toen ze zestien was. Na een tijd in Munchen en in Italie gewoond te hebben gaan ze tenslotte naar New York. Daar moet Colette zich erg aanpassen aan het Amerikaanse voedingspatroon. Boeiend geschreven, goed vertaald. Zoals in het voorgaande boek wordt ook hier ieder hoofdstuk besloten met een aantal leuke, uitvoerbare recepten. Geillustreerd met enkele historische en familiefoto’s in zwart-wit. Alfabetisch receptenregister. Niet afzonderlijk leesbaar.
Toos Verhoeven-van Raamsdonk

Copyright “KOOKRECEPTEN”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.