Liefde En Brood

Liefde_en_broodCuli roman

Titel

Liefde en brood
Auteur
Judith Ryan Hendricks
Onderwerp

Genre
Novelle
Oorspronkelijke titel
Bread alone (Engels)
Oorspronkelijk jaar van uitgave
2001
Nederlandse vertaling door
Marie-Christine Ruijs
Verschijningsjaar
2001
Uitgever
Arena
Type

Aantal pagina’s
414
Verfilmd
Neen
Boek bestellen bij*


* Naargelang de druk kan de voorkant afwijken van deze afbeelding. Sommige boeken zijn digitaal te verkrijgen via Bol.com

Roman over vrouw die na scheiding in bakkerij gaat werken. Het is een boek voor romantici en broodbakliefhebbers.

Het verhaal
Wyn is in de dertig en getrouwd met de succesvolle zakenman David. Ze houdt zich bezig met het uitgeven van zíjn geld en het onderhouden van zíjn sociale contacten. Aan haar luxueuze leventje komt abrupt een eind wanneer David haar na zeven jaar huwelijk op straat zet omdat hij zijn vrijheid terug wil. Met andere woorden: hij heeft een ander.
Verbouwereerd vertrekt Wyn naar Seattle, waar ze bij haar vrijgevochten vriendin CM gaat logeren. Daar pakt ze haar oude passie, het bakken van brood, weer op, die begon toen ze in Frankrijk in een boulangerie werkte. Wyn vindt een baan in een bakkerij die door vrouwen wordt gerund, neemt haar intrek in een tuinhuisje en verbant David uit haar gedachten. Dat lukt haar aardig, tot een nieuwe liefde haar leven opnieuw op zijn kop zet.
Judi Hendricks schreef een verfrissende, ontroerende en hilarische roman over brood en liefde, die je letterlijk het water in de mond doet lopen. Smakelijke recepten inbegrepen!

Boeken algemeen

Als je dit boek gelezen hebt mag je steeds een recensie schrijven, zoals over de inhoud, schrijfkunst, personages, diepgang, vorm, plus- en minpunten, enz …
Meer Culi Romans zijn te vinden op Culi Romans. Wat is of zijn jouw (top 3) favoriete Culi Romans?

Recensie
Aan het luxueuze leventje van een vrouw komt een eind wanneer ze na zeven jaar huwelijk aan de kant wordt gezet. Ontredderd vertrekt ze naar een vriendin in Seattle en pakt daar een oude passie, broodbakken, weer op. Ze vindt werk in een broodbakkerij die door vrouwen wordt gerund en probeert haar ex te vergeten. Langzaam krijgt ze plezier in haar nieuwe leven en probeert voor zichzelf uit te vinden wat haar goede vriend, de barkeeper Mac, nu eigenlijk voor haar betekent. Pas wanneer hij vertrokken is, ontdekt ze hoe ze hem mist en zoekt ze hem op om dit te vertellen. Boeiend verhaal dat zich gemakkelijk laat lezen voor een voornamelijk vrouwelijk lezerspubliek. Smakelijke recepten van verschillende (Amerikaanse) broodsoorten wisselen het verhaal af. Op de omslag een foto in bruintinten van een deeg knedende vrouw; kleine druk.
(Biblion recensie, W.M. Bruins-Jorna)

Copyright “KOOKRECEPTEN”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.