La Cucina

La_CucinaCuli roman

Titel

La Cucina
Auteur
Lily Prior
Onderwerp
Sicilië, Koken
Genre
Romantische verhalen
Oorspronkelijke titel
La Cucina (Engels)
Oorspronkelijk jaar van uitgave
2000
Nederlandse vertaling door
Joke Meijer
Verschijningsjaar
2001
Uitgever
Het Spectrum
Type

Aantal pagina’s
246
Verfilmd
Ja
Auteur leest voor uit
La Cucina
Boek bestellen bij*


* Naargelang de druk kan de voorkant afwijken van deze afbeelding. Sommige boeken zijn digitaal te verkrijgen via Bol.com

La Cucina is een ode aan Italië, een feest van sensuele beelden, geuren en smaken, van unieke karakters en absurde taferelen, met als achtergrond het Siciliaanse platteland. ‘La Cucina’ is een aantrekkelijke, zeer lezenswaardige roman met een mooi taalgebruik en een happy-end.

Het verhaal
Als het in het leven even tegenzit of als de spanningen hoog oplopen, wordt er door Rosa uitgebreid gekookt. Bijvoorbeeld als haar moeder na het op de wereld zetten van zes jongens en Rosa het leven schenkt aan een Siamese tweeling, of als ze -ondertussen bibliothecaresse in Palermo geworden- verliefd wordt op ‘L’Inglese’.

Boeken algemeen

Als je dit boek gelezen hebt mag je steeds een recensie schrijven, zoals over de inhoud, schrijfkunst, personages, diepgang, vorm, plus- en minpunten, enz …
Meer Culi Romans zijn te vinden op Culi Romans. Wat is of zijn jouw (top 3) favoriete Culi Romans?

Recensie
Tegen de achtergrond van Sicilie, met een vleugje maffia, wordt door de Amerikaanse schrijfster Lily Prior (1966) een mooie liefdesroman neergezet. Als het in het leven even tegenzit of als de spanningen hoog oplopen, wordt er door de hoofdpersoon Rosa uitgebreid gekookt. Bijvoorbeeld als haar moeder na het op de wereld zetten van zes jongens en Rosa het leven schenkt aan een Siamese tweeling, of als ze – ondertussen bibliothecaresse in Palermo geworden – verliefd wordt op ‘L’Inglese’. De sfeer in dit boek doet denken aan de wijze waarop Rosetta Loy met haar personages omgaat; bovendien komt de gedachte aan het primitieve Sicilie zoals door de gebroeders Taverni verfilmd naar boven (‘Kaos’). ‘La Cucina’ is een aantrekkelijke, zeer lezenswaardige roman geworden, met een mooi taalgebruik (dat in de vertaling niet verloren is gegaan), en een happy-end. Kleine druk.
NBD|Biblion recensie, Drs. Fieke Nugteren

Copyright “KOOKRECEPTEN”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.