Julie En Julia

julieenjuliaCuli roman

Titel

Julie en Julia
Auteur
Julie Powell
Onderwerp
Een jonge vrouw, een oud kookboek en een zolderkeuken in hartje New York
Genre
Humoristische roman
Oorspronkelijke titel
Julie & Julia: my year of cooking dangerously (Engels)
Oorspronkelijk jaar van uitgave
2005
Nederlandse vertaling door
Annoesjka Oostindiër
Verschijningsjaar
2008
Uitgever
Atlas-Contact
Type
Paperback
Aantal pagina’s
352
Verfilmd
Ja
Boek bestellen bij*

* Naargelang de druk kan de voorkant afwijken van deze afbeelding. Sommige boeken zijn digitaal te verkrijgen via Bol.com

Julie en Julia is gebaseerd op twee waargebeurde verhalen, het boek werd een bestseller en de bestseller is nu een film met Meryl Streep en Amy Adams in de hoofdrollen.

Het verhaal
Julie Powells leven zit muurvast. Ze is bijna dertig, hopt van het ene on interessante tijdelijke baantje naar het andere, ze woont –met een aardige, goed verdienende man, maar dat is nu even niet belangrijk– in een waardeloos appartementje en het enige dat ze kan denken is: is dit het nou? Dan bladert ze bij haar moeder thuis door hét standaardkookboek uit de jaren zestig: ‘Mastering the Art of French Cooking’ van Julia Child. In een opwelling besluit ze in een jaar tijd alle recepten uit het boek te gaan koken en daar een weblog over bij te houden. Door de discipline die dit project met zich meebrengt, maar ook door de onverwachte wendingen die zoektochten naar een goede mergpijp met zich meebrengen, leert Powell niet alleen goed koken, maar krijgt ze ook haar joie de vivre terug.

Boeken algemeen

Als je dit boek gelezen hebt mag je steeds een recensie schrijven, zoals over de inhoud, schrijfkunst, personages, diepgang, vorm, plus- en minpunten, enz …
Meer Culi Romans zijn te vinden op Culi Romans. Wat is of zijn jouw (top 3) favoriete Culi Romans?

Recensie
Uit onvrede met het leven dat ze leidt, besluit secretaresse Julie Powell (bijna 30) om een uitdaging te zoeken. Ze vindt die als ze een oud kookboek van Julia Child ontdekt en daaruit alle 524 Franse recepten in een jaar tijd uitprobeert, en dat in een armoedig keukentje in Brooklyn. Haar ervaringen met het Julie/Julia-project zet ze op een weblog dat omgewerkt is tot een boek. De lezers delen haar zoektocht naar ingredienten, de problemen rond het koken, de extra kilo’s, de (heel) veel vuile vaat, het mislukte eten en de successen. Maar ook lezen ze over de Julie’s relatie met haar man, haar moeder, haar vriendinnen en haar weblogbezoekers. Het doel van het project is om te weten wat ze na een jaar tijd met de rest van haar leven wil. Door het verhaal heen staan, cursief gedrukt, episodes uit het leven van Julia Child. Het boek, dat verfilmd wordt met Meryl Streep in een hoofdrol, bevat geen recepten, maar vertelt de culinaire ervaringen in een vlotte, humoristische stijl die door de lengte van het geheel wat vervlakt. Voor een vrouwelijk lezerspubliek. Paperback, normale druk.
H.W.L. Keus-Asveld

Copyright “KOOKRECEPTEN”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.