De Levensgenieters

delevensgenietersCuli roman

Titel

De levensgenieters
Auteur
Erica Bauermeister
Onderwerp

Genre
Novelle
Oorspronkelijke titel
The school of essential ingredients (Engels)
Oorspronkelijk jaar van uitgave
2009
Nederlandse vertaling door
Elinor Fuchs
Verschijningsjaar
2009
Uitgever
Boekerij
Type
Paperback
Aantal pagina’s
224
Verfilmd
Neen
Interview met
Erica Bauermeister
Boek bestellen bij*


* Naargelang de druk kan de voorkant afwijken van deze afbeelding. Sommige boeken zijn digitaal te verkrijgen via Bol.com

De levensgenieters is een verleidelijke, ontroerende roman waarin liefde, vriendschap en kookkunst naadloos met elkaar verweven zijn.

Het verhaal
Op maandagavond is het restaurant van de jonge kokkin Lillian gesloten, omdat ze dan kooklessen geeft. Lillian is geen gewone kok; ze laat zich bij het koken enkel leiden door haar intuïtie. Haar liefde voor geuren, smaken en materialen is eindeloos: de romige, fluwelige smaak van een avocado, de zoetheid van uien die worden gebakken in boter, de perfecte balans tussen eieren, suiker en bloem in een cakerecept… Onder invloed van Lillians kookkunsten komen er onvermoede emoties los bij haar cursisten. Terwijl ze ontdekken hoe troostrijk en sensueel voedsel kan zijn, worden er vriendschappen gesloten, verhalen verteld en bloeien er zelfs romances op.

Boeken algemeen

Als je dit boek gelezen hebt mag je steeds een recensie schrijven, zoals over de inhoud, schrijfkunst, personages, diepgang, vorm, plus- en minpunten, enz …
Meer Culi Romans zijn te vinden op Culi Romans. Wat is of zijn jouw (top 3) favoriete Culi Romans?

Recensie
Maandagavond: kooklesavond onder leiding van kokkin Lilian. Er zijn acht cursisten die ieder hun eigen verhaal hebben dat in afzonderlijke hoofdstukken wordt verteld. Zo is er Tom die zijn vrouw aan kanker verloor, Isabelle die lijdt aan Alzheimer en Carl en zijn Helen die elkaar opnieuw vonden. Ian denkt alleen technische capaciteiten te hebben; hij ontmoet bij de lessen Antonia, een Italiaanse keukenontwerpster. Claire is een drukke, jonge moeder en de stuntelige Chloe heeft onvrede met haar bestaan. Het maken van de gerechten roept bij alle cursisten emoties en herinneringen op die vastgehouden of juist losgelaten moeten worden. Het koken werkt helend bij alle acht, de eigenwaarde komt terug en ze kunnen weer van het leven genieten. De auteur (1959) schreef non-fictieboeken over literatuur, haar vakgebied. Deze roman is haar debuut. Mooi beeldend taalgebruik en een (ongeschreven) beroep op het ruik- en smaakvermogen van de lezer maken deze uitgave tot iets voor fijnproevers en dat in meer opzichten. Paperback, vrij kleine druk. Bevat geen recepten.
H.W.L. Keus-Asveld

Copyright “KOOKRECEPTEN”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.