Chocolat

chocolatCuli roman

Titel

Chocolat
Auteur
Joanne Harris
Onderwerp
Chocolade
Genre
Novelle
Oorspronkelijke titel
Chocolat (Engels)
Oorspronkelijk jaar van uitgave
1999
Nederlandse vertaling door:
Monique de Vré
Verschijningsjaar
2007
Uitgever
De Kern
Type
Paperback
Aantal pagina’s
368
Verfilmd
Ja
Boek bestellen bij*


* Naargelang de druk kan de voorkant afwijken van deze afbeelding. Sommige boeken zijn digitaal te verkrijgen via Bol.com

Roman over de smaak van liefde. Dit boek is verfilmd als ‘Chocolat’, met Juliette Binoche en Johnny Depp in de hoofdrollen.

Het verhaal
Wanneer Vianne Rochet met haar zesjarige dochtertje Anouk in Lansquenet-sous-Tannes neerstrijkt, lijken magische krachten in het kleine Zuid-Franse dorp tot leven te komen. Op Aswoensdag opent ze, pal tegenover de kerk, haar chocolaterie – tot woede en afkeuring van de starre dorpspastoor Francis Reynaud. Met lede ogen moet hij toezien hoe Vianne uitgerekend in de vastentijd zijn parochianen verleidt kmet haar onweerstaanbare chocolade-creaties en haar warme persoonlijkheid. Door haar uitzonderlijke vermogen de persoonlijke smaken en behoeften van haar klanten te kennen, sluit Vianne al snel vriendschap met de eenzame Guillaume, de tachtigjarige eigenzinnige Armande Vozin, kleptomane Joséphine Muscat en met de woonbootbewoners die zijn afgemeerd aan de oever van de Tannes. Wanneer Vianne aankondigt met Pasen een chocoladefestival te organiseren, raakt pêre Reynaud buiten zichzelf en stevent de strijd tussen de tegengestelde krachten die het dorp in hun greep houden onomkeerbaar op een dramatisch hoogtepunt af.

Boeken algemeen

Als je dit boek gelezen hebt mag je steeds een recensie schrijven, zoals over de inhoud, schrijfkunst, personages, diepgang, vorm, plus- en minpunten, enz …
Meer Culi Romans zijn te vinden op Culi Romans. Wat is of zijn jouw (top 3) favoriete Culi Romans?

Recensie
Zelfs als de lezer van chocolade houdt, lijkt dit boek soms wat te veel van het goede. Het verhaal: een ongehuwde moeder met kind strijkt neer in een Frans plaatsje om een chique chocoladewinkeltje te beginnen, wat door de plaatselijke priester echter streng wordt afgekeurd. Sommige gedeelten van het verhaal zijn echt lezenswaardig, vooral waar er sprake is van een oude dame en haar aangelegenheden, visie en levensstijl. Maar de manier waarop de vrouw de priester en diens aanhang irriteert, overtuigt niet helemaal. De manier waarop de priester ten slotte het onderspit delft en trouwens ook de griezelige jeugdervaringen van die priester – het komt niet helemaal geloofwaardig over. En er is wel erg veel chocolade in het verhaal: hoe het wordt gemaakt; wat er allemaal van te maken is; hoe het smaakt. Als de priester in ik-vorm vertelt is het verhaal minder irritant dan als de chocolademakende dame het doet. Het boek is intussen wel een internationaal succes en verfilmd met Juliette Binoche en Johnny Depp (zij staan ook op het omslag). Kleine druk.
NBD|Biblion recensie, Redactie

Copyright “KOOKRECEPTEN”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.