Bella Toscane

Bella_ToscaneCuli roman

Titel

Bella Toscane
Auteur
Frances Mayes
Onderwerp
Italiaanse recepten, Reisbeschrijvingen, Toscane
Genre
Oorspronkelijke titel
Bella Tuscany (Engels)
Oorspronkelijk jaar van uitgave
1999
Nederlandse vertaling door
Dons Reerink
Verschijningsjaar
2004
Uitgever
Pockethuis
Type
Paperback
Aantal pagina’s
282
Verfilmd
Neen
Boek bestellen bij*


* Naargelang de druk kan de voorkant afwijken van deze afbeelding. Sommige boeken zijn digitaal te verkrijgen via Bol.com

Het zoete leven in Italië.
‘Toen ik de laatste zin van Een huis in Toscane schreef, schreef ik de eerste zin van Bella Toscane. Ik wist dat ik nog niet klaar was met schrijven over Italië,’ zegt Frances Mayes.

Het verhaal
Na het overweldigende succes van Een huis in Toscane vervolgt de Amerikaanse Frances Mayes het verslag van haar liefdesaffaire met Italië in Bella Toscane. Inmiddels voelt ze zich volledig thuis in haar huis op het onvergetelijk mooie platteland van Italië. Ze ontdekt het plezier van liet leren van een nieuwe taal, geeft zich vol overgave over aan ruinieren en wijn maken en verkent de regio’s rond Toscane, inclusief de kasteelstadjes, vissersdorpjes en eilandjes, Bella Toscane bevat naast vele nieuwe avonturen ook weer een keur overheerlijke recepten uit de Toscaanse keuken. In het sensuele, levendige proza dat zo kenmerkend voor haar is, viert Frances Mayes in Bella Toscane haar diepe band met het land en haar bloeiende vriendschappen in de pas gevonden haven van een idyllisch leven.

Boeken algemeen

Als je dit boek gelezen hebt mag je steeds een recensie schrijven, zoals over de inhoud, schrijfkunst, personages, diepgang, vorm, plus- en minpunten, enz …
Meer Culi Romans zijn te vinden op Culi Romans. Wat is of zijn jouw (top 3) favoriete Culi Romans?

Recensie
Na 7 zomers in Cortona (zie Éen huis in Toscane’*) beschrijft de auteur een langere periode, omdat ze van een sabbatical jaar kan genieten. Ze arriveert met haar vriend nu half maart en ze maken de lente in al haar glorie mee. Bij slecht weer zakken ze af naar Sicilië en ze maken ook een reisje naar de Veneto en Venetië. De auteur is op haar best wanneer ze gebeurtenissen in haar eigen omgeving beschrijft, b.v. over haar tuin, Italiaans vermengd met Engelse invloeden, geometrisch een weerspiegeling van het huis, dat een verlengstuk van haarzelf is. Ook haar tochten in concentrische cirkels om haar huis heen, waar ze via kennissen met Italianen in aanraking komt, zijn interessant voorzover het het Italiaanse leven betreft. Zo gauw ze haar territorium verlaat en niet op directe informanten kan leunen, komt ze niet boven het toeristenniveau uit en komt vooral haar Amerikaanse kant naar voren. Het hele boek is voor haar een confrontatie met haar stressige leven in Amerika en haar Amerikaans zijn. De auteur schrijft een prachtig proza, maar dit tweede boek is niet meer zo verrassend als het eerste. De receptjes zijn leuk, maar het geheel is meer van hetzelfde.
(NBD|Biblion – Biblion recensie, Drs. F. Meeuwesen.)

Copyright “KOOKRECEPTEN”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.