Vatel

vatelFoodie film
Categorie
Volwassenen
Titel
Vatel
Alternatieve titel
Romantic Favourites
Regie
Roland Joffé
Speelduur
117 minuten
Genre
Romantiek, drama
Uitgebracht
2000
Land
Frankrijk
Originele taal
Frans
Cast
Gérard Depardieu, Uma Thurman, Tim Roth, Timothy Spall, Julian Glover, e.a.
Trailer
Bestel de DVD* bij

vatel* De voorkant van sommige DVD’s kunnen afwijken van deze afbeeldingen, alsook de datum van release. Sommige films zijn ook verkrijgbaar in Blu-ray via Bol.com.

Onmogelijke liefdes en intriges vormen het klassieke uitgangspunt in deze meeslepende, veelal bekroonde, romantische kostuumdrama’s.

Het verhaal
Francois Vatel is de trouwe en toegewijde bediende van de trotse maar oude, geruineerde Prins de Conde. De prins wil Lodewijk XIV voor zich winnen om op die manier het opperbevel te krijgen bij een militaire ingreep tegen de Nederlanders. In dit kader vraagt de prins aan Vatel zich te ontfermen over de ontvangst van Lodewijk XIV en het Hof van Versailles op het kasteel van Chantilly. De feestelijkheden zullen 3 dagen en 3 nachten duren en moeten absoluut betoverend zijn. Vatel ontbiedt een leger huispersoneel dat keihard werkt om de ontvangst tot in de puntjes voor te bereiden om de koning te imponeren. Hij organiseert de feestelijkheden met uitgebreide menu’s en een grootse mise-en-scene waar de koning dol op is. Te midden van deze opwinding laat Vatel zich verleiden door Anne de Montausier, de eerste gezelschapsdame van de koningin. Zowel Marquis de Lauzun als de koning hebben en oogje op haar. De feestelijkheden lopen ten einde. Het humeur van de genodigden kan niet meer stuk en alles lijkt succesvol te verlopen. Maar het laatste avondmaal voor het hof lijkt mis te lopen. De vis die besteld was, wordt niet tijdig afgeleverd.

DVD algemeen

Als je deze film hebt bekeken, mag je steeds een recensie plaatsen, zoals over de inhoud, filmkunst, personages, diepgang, vorm, plus- en minpunten, enz …
Meer Foodie Films zijn te vinden op Foodie Films. Wat is of zijn jouw (top 3) favoriete Foodie Films?

Copyright “KOOKRECEPTEN”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.