Tampopo

tampopoFoodie film
Categorie
Volwassenen
Titel
Tampopo
Regie
Juzo Itami
Speelduur
114 minuten
Genre
Komedie
Uitgebracht
1986
Land
Japan
Originele taal
Japanees
Cast
Ken Watanabe, Koji Yakusho, Nobuko Miyamoto, Tsutomu Yamazaki, Rikiya Yasuoka, e.a.
Clib
Bestel de DVD* bij
* De voorkant van sommige DVD’s kunnen afwijken van deze afbeeldingen, alsook de datum van release. Sommige films zijn ook verkrijgbaar in Blu-ray via Bol.com.

Doorsneden met een aantal andere verwijzingen naar het genot van voedsel, maakte regisseur Juzo Itami een, in zijn eigen woorden, ‘noodle western’. Itami is een grondige observator van dagelijkse dingen. Hij is er zich tevens van bewust dat humor, taal- en cultuurverschillen niet alleen overstijgt, maar ook een kritische boodschap hapklaar verpakt. Deze scherpzinnige, satirische komedie is een fanatiek genotzuchtige rapsodie over de kunst van het noedelsoep bereiden en veroberen. Tampopo werd dan ook wereldwijd een succes en na het zien van deze film zal je veel zin hebben in een kom dampend hete ramen.

Het verhaal
Het hoofdverhaal gaat over de chauffeur Goro die de stad binnentrekt als een moderne ‘Shane’ om Tampopo (een hardwerkende weduwe die probeert van haar bescheiden noedelrestaurant een succes te maken. Er is één klein probleem: haar noedels lijken nergens op) te helpen om een perfect fast-food noodles restaurant op te zetten. Geweven in dit verhaal zitten een aantal kleinere verhalen over het belang van voedsel: van een gangster die hete sex combineert met voedsel tot een oude dame die een winkeleigenaar terroriseert met haar dwangneurose om hard in het voedsel te knijpen.

DVD algemeen

Als je deze film hebt bekeken, mag je steeds een recensie plaatsen, zoals over de inhoud, filmkunst, personages, diepgang, vorm, plus- en minpunten, enz …
Meer Foodie Films zijn te vinden op Foodie Films. Wat is of zijn jouw (top 3) favoriete Foodie Films?

Copyright “KOOKRECEPTEN”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s