Soul Food

soulfoodFoodie film
Categorie
Volwassenen
Titel
Soul Food
Regie
George Tillman Jr.
Speelduur
111 minuten
Genre
Komedie, Drama
Uitgebracht
1997
Land
Amerika
Originele taal
Engels
Cast
Vanessa Williams, Vivica A. Fox, Nia Long, Brandon Hammond, Irma P. Hall, e.a.
Trailer
Bestel de DVD* bij

* De voorkant van sommige DVD’s kunnen afwijken van deze afbeeldingen, alsook de datum van release. Sommige films zijn ook verkrijgbaar in Blu-ray via Bol.com.

Soul Food is een verrukkelijke, hartverwarmende en bejubelde succesfilm die laat zien hoe belangrijk het is om goede banden met je familie te hebben. Het verhaal wordt vertelt door de jonge Ahmad, door zijn ogen beleven we dit familierelaas.

Het verhaal
Het zondagse diner bij Mother Joe is een traditionele smulpartij die al 40 jaar bestaat. Gezien door de ogen van haar kleinzoon Ahmad staan liefde en plezier altijd op het menu, ondanks de gebruikelijke sluimerende strijd tussen zijn moeder Maxine en haar zusters Teri and Bird. Maar wanneer serieuze kibbelpartijen de familie uit elkaar drijven, is de goede tijd plotseling voorbij. Nu is het aan Ahmad om iedereen weer om de tafel te krijgen en hen de ware betekenis te leren van soul food. Het zondagse diner bij mama Joe, liefkozend genoemd Big Mama, is een traditionele smulpartij die al 40 jaar bestaat. Gezien door de ogen van haar kleinzoon Joseph Ahmad staan liefde en plezier altijd op het menu, ondanks de gebruikelijke sluimerende strijd tussen zijn moeder Maxine en haar zuster Teri en Bird. Altijd weet Big Mama de kleine ruzietjes met haar gezelligheid en aandacht voor de familieband te slechten. Alleen Big Mama is diabetespatiënt en vergeet nog wel eens haar medicijnen in te nemen. Als Big Mama dientengevolge in een coma raakt en in het ziekenhuis wordt opgenomen, is het gedaan met de zondagse familietraditie. Geen sussende woorden van Big Mama en geen zondags diner om de familie bij elkaar te houden. Langzaam beginnen de serieuze kibbelpartijen de familie uit elkaar te drijven en langzaam verdwijnt de familieband. Nu is het aan Ahmad om iedereen op zondag weer om de tafel te krijgen en hen de ware betekenis te leren van soul food.

DVD algemeen

Als je deze film hebt bekeken, mag je steeds een recensie plaatsen, zoals over de inhoud, filmkunst, personages, diepgang, vorm, plus- en minpunten, enz …
Meer Foodie Films zijn te vinden op Foodie Films. Wat is of zijn jouw (top 3) favoriete Foodie Films?

Copyright “KOOKRECEPTEN”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.